Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pavla Tomicová: Hubnu jen když se pořádně najím

Pavla Tomicová je novou posilou seriálu Gympl s (r)učením omezeným.
7. srpna 2013 | 08:00

Herečku Pavlu Tomicovou (51) můžete vídat na televizní obrazovce každý den, jako potřeštěnou kadeřnici Simonu. Na rozdíl od své postavy je herečka mnoho let vdaná za herce Ondřeje Malého, se kterým má dvě děti. Herečka je známá svým nepřeslechnutelným smíchem, energií, která z ní přímo srší a také svými pokusy o hubnutí.

Jste nádherně opálená, kde jste byla na dovolené?

Vidíte, a to jsem se vůbec neopalovala, nebo jsem se o to alespoň snažila (směje se herečka svým hurónským smíchem). Ale ne, byla jsem na dovolené v Itálii, na místě, kam jezdím každý rok. Ale rozhodně neprozradím, kde to je, protože by tam pak byli všichni.

Máte ráda aktivní dovolenou, nebo se raději válíte?

Popravdě, mě dělá moc dobře se jen tak válet, pak si skočit do vody a hlavně odpočívat. Jsem naprostý opak mého muže, který nejraději jezdí na hory, na kole trénuje na maratony a vůbec je aktivní.

Když si každý užíváte volno jinak, jezdíte na společné dovolené?

Nikdy jsem si neuměla představit, že jedu bez manžela. Jsem tak i vychovaná, protože moji rodiče byli hodně pospolu, ale postupem času jsem zjistila, že se oba na těch dovolených tak trochu trápíme. Manžel na čas ustoupil a jezdil se mnou s dětmi k vodě, ale chudák vlastně nevěděl, co tam má dělat. A tak jsme se dopracovali k takové trošku oddělené dovolené, kdy manžel je půl dovolené na kole a půl s námi u moře, a já se naopak můžu po celou dobu válet.

Pavla Tomicová
Autor: archiv TV Nova
Vaší nejznámější postavou je potrhlá kadeřnice Simona z nekonečného seriálu Ulice. Co vás v této roli na podzim čeká?

Tak slibujou mi konečně chlapa, tak uvidíme, jak se to vyvine. Víc asi prozradit nemůžu.

Objevíte se ale i v dalším seriálu, co vás čeká tam?

Budu hrát v seriálu Gympl uklízečku Bohunku. Takovou šílenou ženu z lidu, která bude svou potrhlostí malinko podobná Simoně z Ulice. Trošku se bojím, aby tam nebyla moc velká podobnost, ale zase si říkám, že možná budu tvrdit, že jsem dvojče Simony (konspiruje se smíchem herečka).

Díky seriálové roli jste se pustila do hubnutí, jak vám to vydrželo?

Popravdě jsem na tom teď zase úplně blbě. Ale během té hubnoucí kúry jsem byla u pana dietologa a ten mi kupodivu řekl, že jsem podvyživená, což by mě teda nikdy nenapadlo. Vysvětlil mi, že hrozně špatně žiju a jím, že diety držet nemusím, ale zato se mám nadlábnout.

Takže jste se pustila do jídla a kila šla dolů?

Přesně tak. Nikdy jsem nejedla tolik, jako v tuhle dobu. Já jsem taková ta věčná dietářka, co už se večer těší, že si ráno bude moct něco dát k jídlu, a teď jsem mohla jíst i sladké. Takže jsem se do toho pustila, pan doktor mi dovolil jíst všechno, takže jsem se nemusela omezovat nebo něco vážit a podobně, a mohla jsem si to jen užívat. Tehdy jsem během tří měsíců zhubla deset kilo. Jenže nejsem schopná si pamatovat, že se mám najíst a tak jsem zase sklouzla do svého jídelního stereotypu, kdy celý den nic nejím a až večer si něco dám. Ale zkusím do toho najet znova, protože mi bylo strašně dobře a doporučila bych to všem ženám.

Když tak ráda jíte, co máte nejraději?

Je teda strašně málo věcí, které bych nejedla, ale nejraději mám asi naši rodinnou vánoční polévku. To je hrozně zvláštní jídlo, něco mezi omáčkou a polévkou, které si buď někdo strašně zamiluje, nebo jí jako můj manžel vůbec nejí. Ale jinak miluju ryby, jak mořské, tak i kapra a taky zeleninu.

Máte nějaký letní recept?

Musím se přiznat, že já v létě moc hlad nemám, ale kdybych měla něco doporučit, byla by to polévka minestrone. Nejlepší je samozřejmě z čerstvé zeleniny, ale když tam nasypete pytlík mražené a přidáte vývar v kostce a navíc zakápnete zakysanou smetanou, tak to je taky bašta.

Komerční sdělení: 

Chcete zhubnout efektivně bez vedlejších účinků? Vyzkoušejte BLS

Video se připravuje ...