Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nová dietní metoda: Žena zhubla 50 kilo, když viděla své autoportréty

22. srpna 2013 | 06:00

Pětatřicetiletá fotografka Jen Davis měla už od dětství nadváhu a ve svém těle se necítila dobře. Se svou postavou se ale rozhodla něco dělat až ve chvíli, kdy viděla své autoportréty za posledních deset let a zjistila, že se na její postavě nic nezměnilo.

Americká fotografka Jen Davis (35) žijící v New Yorku, se před 11 lety rozhodla v rámci školní práce fotografovat své autoportréty a pokračovala v tom i po studiích. Svou prací se původně chtěla zbavit nejistoty, smířit se sama se sebou a najít své místo ve společnosti.

Jen Davis
Autor: www.jendavisphoto.com
Fotografie jí donutily zhubnout

Jenže když se po deseti letech na fotografie podívala, rozhodla se nesmiřovat se se svou figurou, ale naopak s ní něco udělat. „Když jsem viděla ty fotky, uvědomila jsem si, že jsem se za ty roky nezměnila a že se nechci ve 40 letech probudit v tom samém těle,“ říká Jen, která v roce 2011 podstoupila operativní zmenšení žaludku, začala držet dietu a také sportovat.

Jen Davis
Autor: www.jendavisphoto.com
Schodila 50 kilo a chce hubnout dál

„Co jsem zhubla, cítím se svobodnější. Věci, jako posezení na lavičce, cesta letadlem nebo v autobuse, už nejsou takový problém jako dřív. Nechápu, jak jsem mohla být tak dlouho uvězněná v takovém těle,“ říká Jen, kterou k dalšímu hubnutí a hlavně správné životosprávě pobízejí i pozitivní reakce na internetu.

Jen Davis
Autor: www.jendavisphoto.com
Konec autoportrétům

S ubývajícími kily naopak nabývalo Jenino sebevědomí. Začala se lépe oblékat, starat se o sebe a také si našla přítele Alda. V důsledku toho ale čím dál méně často vytahuje svůj fotoaparát a fotí „Nechci už fotit svůj život, teď ho chci naplno žít,“ říká fotografka.