Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vilma Cibulková: Jestli mám chlapa? Až mě s ním načapají, tak se možná přiznám….

6. srpna 2013 | 06:00

Humbuk kolem rozvodu herečky Vilmy Cibulkové (50) už nadobro utichl a tak se nabízí otázka, zda populární herečka nemá už nějakou mužskou náhradu. Charismatické herečky jsme se tedy zeptali, zda je na obzoru nový muž, na její novou roli v seriálu i na to, jak tráví léto.

Jaká role vás v nekonečném seriálu Ulice čeká?

Jedná se o roli Ivany Drápalové, která do děje vnikne dosti energicky. Je maminkou Lenky Drápalové, kterou opustila v době puberty, což jí dcera nemůže zapomenout. Moje postava je trošku jako slon v porcelánu, snaží se totiž dohnat roky, kdy propásla všechny důležité životní mezníky své dcery. Jenže mnohdy se snaží dost nepřiměřeně a převrací životy všech zúčastněných. Ta role je nesmírně zajímavá, mapuje pocity ženy, která ví, že něco zkazila, ale nesmírně touží po přijetí a hlavně odpuštění.

Zamiluje se vaše postava?

To vám přeci nemůžu prozradit……

Vilma Cibulková
Autor: archiv Nova
Dobře, dějovou linku prozradit nemůžete, ale co vy? Je Vilma Cibulková zamilovaná?

Já jsem ale zamilovaná pořád.......Mám těch pět svých koček a hromadu přátel, takže si v tomhle ohledu nestěžuju. A jestli mám nějakého chlapa, to vám říci nemůžu, až mě s někým načapají, tak se možná přiznám (odpovídá se šibalským úsměvem).

Jak se sama sobě líbíte v roli Ivany Drápalové?

Musím říct, že já mám bohužel obrovskou nevýhodu v tom, že se neustále kritizuji a neumím se na sebe dívat. Jakýsi odstup mám až ve chvíli, kdy je věc dokončena, než se tak stane, jsem si velkým kritikem. Ale myslím, že člověk by o sobě měl alespoň z deseti procent pochybovat, protože pochybnost je tvůrčí, a tak si tu svou hýčkám.

Na koho tedy dáte a uvěříte mu, že jste v roli dobrá?

Většinou na ty, kteří se mnou hrají a spolupracují. Čas od času se zeptám i někoho blízkého, ale většinou spíš kolegů.

Vilma Cibulková
Autor: archiv Nova
Nevadí vám hrát roli babičky?

Do role babičky už jsem byla obsazena hned několikrát a už jsem si na to zvykla, takže mi to nevadí (směje se). Jen je to něco, co doposud nemám se svou rolí společné a je mi to docela líto. Dokonce už začínám prosit své okolí, aby s tím někdo něco udělal.

Na babičku ale rozhodně nevypadáte, jak se udržujete fit?

Mám tu výhodu, že se moje váha vůbec nehýba, za posledních 20 let se nehnula ani o kilo. Ale mám ráda sport, chodím po horách, letos jsem po Šumavě, Beskydech nebo Jeseníkách nachodila mnoho a mnoho kilometrů. Vrátila jsem se také k lezení po stěnách a moc ráda plavu.

Vilma Cibulková
Autor: archiv Nova
Máte ráda adrenalinové aktivity, jak do toho zapadá váš další koníček, rybaření?

To je pravda, ale jsem velice neúspěšný rybář. Buď nic nechytím, a když už chytím, tak úlovek zase vrátím zpátky. Jím vlastně jenom mořské ryby, takže těmhle dávám svobodu.

Jste takový ten rybář, co hodiny sedí na židličce a čeká, co se chytne nebo se naopak vrháte do vody?

Ne, já chytám na přívlač a čekám na ty dravce. Chci si chytit štiku nebo sumce, ale zatím se mi nepoštěstilo. Asi je to tím, že nejdřív skočím do vody, tím si ryby rozeženu a pak se je teprve snažím chytat. Někdy pak potřebuji pomoc kamarádů, ne abych něco chytila, ale spíš abych do té vody nespadla (směje se herečka).

Video se připravuje ...