Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Ljuba Krbová: Miluju dobrodružství

Ljuba Krbová
10. srpna 2013 | 06:00

Sympatická herečka Ljuba Krbová (55) je stálicí v nekonečném seriálu Ulice. Její postava nebude ani na podzim prožívat lehké chvilky a tak Ljuba přes léto nabírá dostatek sil a pozitivní energie, aby osud své postavy zvládla. Nelenošila ale někde u moře, naopak. Vypravila se s manželem na cestu po Francii a dosytnosti si užila adrenalinových zážitků.

Vypadáte velice odpočatě, jak trávíte letošní léto?

Poměrně intenzivně (smích). Měla jsem velmi náročnou sezónu a cítila jsem, že teď už si musím odpočinout a obnovit síly. S mým mužem (spisovatelem Ondřejem Neffem pozn.red.) a naším psem jsme byli na takové poznávací cestě po francouzském středohoří. Chtěli jsme někam, kde nebude příliš turistů a povedlo se nám to. Jeli jsme s karavanem a bylo to velmi dobrodružné a krásné. Vždycky, když jsem si začínala říkat, že teď už to bude pohoda, tak nás něco zaskočilo.

Co vás třeba zaskočilo?

Ještě nikdy jsem třeba nezažila krupobití na kolech. Byl to adrenalin a nakonec si říkám, že to bylo vlastně pěkné. Přeci jen, když člověk odpočívá aktivně, tak si mnohem lépe pročistí hlavu. Proto teď ještě pojedu na takovou dámskou cyklo-jízdu se svojí dcerou po Jižních Čechách.

Ljuba Krbová je hvězdou seriálu Ulice.
Autor: archiv TV Nova
Ráda sportujete, mimo jízdy na kole jste také známá svou vášní pro čínské bojové umění wu-šu. Ještě se mu věnujete?

Určitě, to mi už zůstane. Musím se ale přiznat, že sice máme letní tréninky, ale teď jak je to velké horko, trochu se ulejvám a chodím jen na pomalé hodiny.

Takže vám vadí extrémní teploty, které letos panují?

Přiznám se, že trochu ano, Ale zase si říkám, že je léto a máme být rádi, že sluníčko svítí.

Co vás čeká po prázdninách?

Už teď se začíná natáčet Ulice. Moje postava Aničky Liškové tam před létem zažívala krušné chvíle a ani na podzim se to zatím nezlepší. Po prázdninách mě čekají nějaké dabingy a také začnu zkoušet divadlo. Na to divadlo jsem obzvláště zvědavá.

Ljuba Krbová
Autor: archiv TV Nova
Zvědavá? Může vás při zkoušení divadelní hry ještě něco překvapit?

Musím říci, že ano. Zkoušíme s polským režisérem a scénář se neustále mění a dodělává, takže vlastně není nic jistého. Bude to vlastně takové překvapení a dobrodružství.

Zase jsme u toho dobrodružství, vy jej přímo vyhledáváte.

Co se týká dovolené, tak ano (smích), ale v práci raději ne. Ráda vím všechny základní informace, které pak můžu nějak sama dotvářet. Ale tentokrát jsem si řekla, že do toho půjdu, v posledních letech je těch pevných jistot kolem mě nějak moc a tak je čas na dobrodružství i tady v divadle. Myslím, že tohle pro mě bude ten pravý adrenalinový kousek.

Video se připravuje ...