Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Emma Smetana (24): V oblékání mě ovlivnil můj otec

16. ledna 2013 | 06:00

Moderátorka Emma Smetana (24) je světoběžnice, která mluví pěti jazyky a miluje francouzskou eleganci. Kráska z televizní obrazovky je neteří Kateřiny Jacques, studovala politoligii, ale nakonec zakotvila u herectví.

Emmo, pracujete nejen jako moderátorka a reportérka, ale věnujete se i herectví. Která profese Vás baví nejvíce?

Popravdě na to neumím odpovědět jinak, než že všechny. Jsem neskutečně šťastná, že můžu dělat všechno, co mě baví.

V nejbližší době Vás budeme moci vidět v seriálu Hořící keř, který vypráví příběh Jana Palacha. Jak se Vám na projektu pracovalo?

Perfektně to vystihl můj herecký kolega Patrik Děrgel, který řekl, že natáčet s Agnieszkou Holland je pro herce jako dělat řidičák u Schumachera (smích). Byla pro mě čest pracovat s režisérkou světového formátu, a zároveň jsem si uvědomovala tu strašnou zodpovědnost. Ve chvíli kdy víte, že před vámi režírovala Leonarda DiCapria, Diane Kruger nebo Eda Harrise, tak ten tlak na vás je větší než obvykle.

Žila jste ve Francii, Berlíně a nějakou dobu v i Bruselu. Ovlivnila vás ta světoběžnost co se týká módy?

Myslím, že díky tomu, že jsem polovinu života prožila ve Francii mě ovlivnila právě ona. Jsem v módě dosti konzervativní, líbí se mi jednoduchost a kombinuji dvě maximálně tři barvy. Mám ráda styl 60.let, který je ženský. Nepatřím mezi ženy, které mění s každou sezónou šatník nebo sledují trendy, nosím zkrátka co se mi líbí.

Emma Smetana
Autor: facebook Emma Smetana
Co si oblékáte nejraději?

Myslím, že člověk by měl nosit to, co mu sluší. Já se cítím dobře v černé a béžové barvě, proto v mém šatníku dominují. Nelíbí se mi neforemné střihy, ale zároveň nenosím nic příliš upnutého, protože nemám ráda, když oblečení hraničí s vulgaritou.

Máte nějakou svoji módní ikonu?

Popravdě mě nikdo nenapadá. Myslím, že co se týká vkusu, hodně mě ovlivnil můj tatínek, který je velkým estétem. Dokonce takovým, že za minulého režimu si nechával oblečení šít a vrážel do toho všechny peníze, které měl i neměl. Já až takto posedlá nejsem, zřejmě proto, že je pro mě hezké oblečení dostupnější. Ale mám ráda kvalitu, která vydrží.

Kam chodíte na nákupy oblečení?

Musím přiznat, že v zásadě oblečení moc nepořizuji v Čechách. Spíš nakupuji tam, kde zrovna jsem na dovolené, ať už je to Francie, Londýn, Berlín nebo jiná destinace. Je to proto, že se mi tam nějak ty věci líbí víc. 

Emma Smetana
Autor: facebook Emma Smetana
Co by podle Vás nemělo ženě chybět v šatníku?

Jak jsem řekla, člověk by měl nosit to co mu sluší, ale v zásadě si myslím, že základem je bílá košile a černé sako. Je to taková instantní elegance, ve které ale člověk nesmí vypadat jako v uniformě. Proto mám ráda brože nebo jiné zajímavé doplňky, které oblečení někam posunou a to se stává zajímavějším a osobitějším.

Video se připravuje ...