Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Linda Finková: Po rozchodu můžu letět rychleji

27. ledna 2013 | 06:00

Půl roku jsme se spolu potkávaly v rádiu. Zpěvačka a moderátorka Linda Finková se kolem mě pokaždé prohnala jako vítr, plná elánu, energie a hlavně dobré nálady. Ta ji neopustila, ani když od ní odešel manžel Richard Genzer.

Je moc příjemné s vámi mluvit. Neustále se smějete, sálá z vás pozitivní energie. Jak se teď ale skutečně cítíte?
Je mi skvěle! Sice mám trochu honičku, ale já jsem byla vždycky zvyklá lítat jako hadr na holi! To víte, baví mě práce, chci být co nejvíc s dětmi a doma musí být čisto a navařeno.

Zrovna nedávno vám asi do smíchu moc nebylo. Všechna média rozebírala váš vztah s Richardem Genzerem. Jak to teď mezi vámi funguje?
Nijak. Vypadá to, jako by umřel. Dělám si opět legraci – někdy se staví za dětmi.

Pamatuju si, že jste o něm vždycky mluvila v superlativech. Proto pro mě byl hrozný šok, když jsem se dozvěděla o vašem rozchodu. Byl to šok i pro vás, nebo jste svoje problémy jen nedávala znát?
To druhé. Já už se modlila, aby to mezi námi skončilo. Obávala jsem se, že to odnesu tělesně i duševně. Jinak v superlativech, co se týče manžela, mluvím dál, pokud jde o to, že je vtipný a zábavný.

Co vám v takové krizi pomáhá?
Mám šťastnou povahu! Zvládám to sama, nejsem skládací typ. Navíc jsem krizi neměla, jen jsem asi měsíc nespala a představovala jsem si, jak to budu zvládat. A pak jsem se jednoho dne probudila a bylo mi jako raketě, které odpadla přídavná nádrž, a ona teď může letět rychleji a v klidu.

Jak se s novou situací vyrovnávají děti?
O tom mi ani nemluvte. Je to těžké. Ale já i můj chlap děláme, co můžeme, vlastně je z nás nová rodina.

Linda Finková tvrdí, že rozchod bere s humorem
Autor: archiv Blesku a Facebook
Znamená to, že jste šťastně zamilovaná….
To tedy! Nenašla jsem si milence, ale muže pro život. Ostatně já byla vždy jen s tím, s kým jsem chtěla zestárnout. Takže žádné povyražení, máme se moc rádi. Vlastně když si to uvědomuju, je to i skvělé povyražení!!!

Prozraďte o své nové lásce něco víc.
Je o dva roky starší, má šedivé vousy a ježka a je to normální chlapík, co prodává motorky a skútry.

Už dva roky moderujete Dámský klub na Frekvenci 1. Radíte lidem, jak žít ve vztahu. Teď jste se ocitla na druhé straně. Změnilo se tím něco?
Ne, vůbec. Já toho zažila a slyšela už tolik. Ale moc neradím, spíš glosuju. Na rady jsou odborníci.

Máte v plánu pracovně něco nového?
Vyhovuje mi to zatím tak, jak to je. Moderuju, učím na Pražské konzervatoři, zpívám ve studiu sbory, reklamy a pohádky a občas vystupuju někde sama nebo v muzikálu. Takže mým plánem je tohle udržet.

Autor: Michaela Jendruchová
Video se připravuje ...