Milujete vaření a jídlo vůbec, ale jste štíhlá jako proutek, jak to děláte?
Jím všechno na co mám chuť, ale jen v malých porcích a několikrát denně. Také pravidelně cvičím.
Jste nejen vášnivá kuchařka, je nějaké jídlo, které vaříte opravdu nejraději?
Já vařím a hlavně jím ráda všechno (směje se). Poslední dobou ale doslova ujíždím na pečení domácích housek. Experimentuji s ingrediencemi a bylinkami a vytvářím zajímavé kombinace. Stala se ze mě taková velkovýrobna.
V kuchyni trávíte spoustu času, pomáhá vám dcera?
Christel vaření miluje. Má vlastní kuchyňské nádobí a se vším mi pomáhá. Teď spolu pleteme ty houstičky. Pořídila jsem jí i speciální přístroj, který je bezpečný a může na něm připravovat třeba ovocné smoothie.
Vaše dcera už je školačka, co jí připravujete do školy ke svačince?
Nejlepší jsou věci doma dělané, které mají tu přidanou hodnotu lásky, kterou do přípravy vkládáte. Jelikož s dcerou vaříme, ví, že se jídlo neobjeví mávnutím kouzelného proutku, a tak si třeba domácího jablečného koláče více váží.
Máte pro čtenářky nějaký kulinární tip?
Úplně jednoduchým vylepšením mnoha jídel je bylinková strouhanka. Mě se osvědčila strouhanka připravená z čerstvých rohlíků, snítky petržele a stroužku česneku. Můžete v ní obalit řízky nebo s ní posypat zapečenou zeleninu a máte rychlé excelentní jídlo.