Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

VIP Prostřeno! „Zlatá“ Katka Neumannová trápila Standu Hložka hlady

8. ledna 2013 | 06:00

Premiérové VIP Prostřeno se vrací jako novoroční překvapení – ve dvojité porci v úterý a ve čtvrtek večer. Kdo prostře v roce 2013 jako první? V úterý to budou dvě Katky: herečka a publicistka Kateřina Macháčková a naše zlatá olympionička, mistryně světa v běhu na lyžích, Kateřina Neumannová.

Ve čtvrtek pak prostře další sportovec - Petr Koukal, který je nejen mnohonásobným mistrem České republiky v badmintonu, ale také vítěz nad vážnou chorobou. Posledním lístkem čtyřlístku celebrit je zpěvák Standa Hložek, interpret nesmrtelného hitu Holky z naší školky.

„Na všechny večery se těším, kromě toho svého,“ bojí se vaření „zlatá“ Katka Neumannová. Bude soutěživá i v kuchyni? „Vrcholový sport mi chybí, ale jenom občas,“ říká běžkyně na lyžích, bikerka, maminka, manažerka, a jak doufá, „úplně normální ženská“.

Katce neschází zima a cestování, ale stýská se jí po emocích spojených se závoděním. Dnes pracuje pro armádní sport na ministerstvu obrany a trénuje děti v Itálii. Hosty pozve do svého luxusního šumavského penzionu na Zadově, proto soupeřům radí, aby se pořádně oblékli.

Menu je ale tříchodové, lehké, Katka se soustředila spíš na kvalitu než na kvantitu.
Autor: FTV Prima
„Já mám ty hory spojené s tím, že si můžu dovolit hřešit,“ těší se badmintonista Petr Koukal na něco vydatnějšího k snědku. Menu je ale tříchodové, lehké, Katka se soustředila spíš na kvalitu než na kvantitu. Pečená zimní zelenina s polníčkem a kozím sýrem je zdravý předkrm, mořský ďas se špenátem, houbami a šalotkovou omáčkou nemá přílohu.

„Já mám sladké docela ráda,“ říká hostitelka, kterou těší, že se jí chutě po narození dcery změnily směrem k masu a slaným jídlům, protože prý vždy trochu bojovala s kily. „Nejradši mám českou kynutou buchtu,“ tu ale neupeče. Budou hostům stačit opilé fíky se skořicovým mascarpone?

Pánům se zdají tři lehké chody málo.
Autor: FTV Prima
Pánům se zdají tři lehké chody málo. „Já jsem to pojala tak, že budu vařit věci, které normálně nedělám, takže je to pro mě taková výzva,“ vysvětluje soutěživá hostitelka. Hosty přivítá dobrým aperitivem a její jmenovkyně je od počátku nadšená. Sdílí Petrův názor, že první chod lze směle srovnat s předkrmy ve špičkových restauracích.

Co se skrývá pod zimní zeleninou? „Klasická petržel, červená řepa a sladké brambory – batáty. Předkrm a dezert je recept kamarádky Pavlínky, která je mnohem lepší kuchařka než já,“ přiznává Katka.

Minutkové menu je výzva, Kateřina obalí mořského ďasa speciální slaninou, aby ryba zůstala při pečení pěkně šťavnatá. Kousek ďasa na šalotkové omáčce přišel pánům spíš jako degustační chod, představitel Porthose by si dal aspoň jeden pečený brambor.

Katčini hosté se na chvíli vrátí do dětských let. Všechny venku čeká ježdění na bobech. Projedou alespoň jednou brankou?
Autor: FTV Prima
Vzhledem k tomu, že ho ale venku čeká ježdění na bobech, půjde mu to možná lépe. Projede Standa aspoň jednou brankou? Katčini hosté se na chvíli vrátí do dětských let. A ještě dostanou svařák: „Venku chutná dvakrát víc než doma,“ ocení to zpěvák. V útulném vytopeném penzionu už na hosty čeká báječné archivní dezertní víno, které Katka objevila ve své vinotéce.

„Dezert byl úžasný, já miluju sladkosti,“ chválí závěrečný pohár s čerstvými fíky, portským, sušenkami, mascarpone a šlehačkou herečka. Změní názor na fíky i trochu vybíravý Petr Koukal, nebo se spokojí s domácí šlehačkou, kterou tak miluje? Bála se Katka svého večírku úplně zbytečně? Uvidíte už v úterý ve 20:15 na Prima family.

Video se připravuje ...