Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Agáta Hanychová: Chlapům umím skvěle sloužit

21. června 2011 | 11:16

V otevřeném rozhovoru se rozhodně nedržela zpátky. Mysleli jste si, že se známá modelka a rebelka Agáta Hanychová (26) po porodu „usadí“ a stane se matkou na plný úvazek? Toho se prý nedočkáte. Proč ji nikdo nezkrotí? Co chystá? A jak se v těhotenství cítí? To vše nám prozradila...

Je „v jiném stavu“ něco jiné?
Jiné je to, že jsem musela změnit velikost horního oblečení a začala si kupovat delší trička. Ale že bych si užívala toho, že ležím doma s nohama nahoře, to vážně ne. Naštěstí jsem v pořádku, takže můžu pracovat dál. Zatím žádné velké změny nenastaly. Akorát normálně jím, což vlastně změna je.

Takže se konečně nemusíte omezovat?

Vůbec. Konečně si můžu dát, co chci. Jen mě teď přestalo chutnat. Nutím se, abych vůbec něco snědla.

Předtím jste se zase bála, že přiberete…
To jsem jela kolem „mekáče“a musela jsem zamknout auto, abych se udržela. A teď, když kolem projíždím, chce se mi pro změnu zvracet.

Máte pocit, že jste víc přecitlivělá?
Ano, brečím pořád. Jenže i dřív jsem brečela dost často. Je ale pravda, že teď roním slzy i u „pitomé“ SuperStar, což se mi dříve nestávalo.

Víte už pohlaví miminka?
Bude to kluk. Sice jsem si původně přála holčičku, ale teď už to nesmím říkat, protože on už všechno vnímá.

Máte vymyšlené jméno?

Buď to bude Kryštof Harant nebo Kryšpín.


S partnerem už bydlíte pohromadě?
Od druhého dne, kdy jsme se potkali. Bylo to takové rychlé. Hned druhý den jsme spolu začali bydlet a za čtrnáct dní nato jsem otěhotněla.

A vy jste se do něj tolik zamilovala, že jste okamžitě cítila, že s ním chcete mít dítě?
Ne, byla to náhoda.

Ale miminko jste si přála?
Dítě jsem chtěla už pět let. Jen to s předešlými partnery nevycházelo. Asi byli neplodní. Tímto všechny zdravím. Myslím si, že je to v božích rukou. A bůh rozhodl, že mám dítě s s tímto partnerem.

Stresovalo vás, že to s těmi předešlými nešlo?
Ne, chybu jsem viděla vždycky na druhé straně. U nás v rodině žádná neplodnost nebyla. A v průběhu pěti uplynulých let jsem se nikdy nedostala do stadia, kdy bych šla i na umělé oplodnění. Jenom jsem si přála přijít do jiného stavu... Vyšlo to až teď a myslím, že je to tak dobře. Že i ten bůh to měl nahoře spočítané. Kdybych porodila ve dvaceti, asi bych nebyla tolik zodpovědná jako teď.

Agáta se s vou mámou Veronikou Žilkovou
Autor: Jindřich Starý
Plánujete, že se na chvilku usadíte a nebudete pracovat?
Už dva měsíce po porodu chci nafotit odvážné snímky v plavkách. A po šestinedělí plánuju normálně pracovat. Do konce této doby chci být doma. Stejně budu hnusná a bude mi viset břicho. S tím se nedá nic moc dělat, takže to vydržím. Navíc to bude přes léto, kdy je nejméně práce, tudíž to mám vypočítané.

Předvádíte ještě?
Pořád, zatím se stále vejdu do stejné velikosti, akorát přes břicho mám šaty trochu napjaté. Ale nepřibrala jsem.

Jak se teď sobě líbíte?

Pigmentové skvrny jsem měla i vloni, jinak se moc nepozoruju. Dokud zapnu svoje kalhoty, tak jsem v pohodě.

Váš partner už má z předešlého vztahu tříletého syna. Jak se těší na dalšího?
Těší, sice taky chtěl holku, ale samozřejmě jsme rádi, že to bude kluk, a doufáme, že i zdravý. Zatím to tak vypadá.

Někde jsem četla, že jste v první chvíli, kdy jste zjistila, že jste těhotná, přemýšlela o potratu...
Ne, říkala jsem sice mámě: „Hele, kdybych byla náhodou těhotná, půjdu na potrat.“ Ale to jsem ještě v jiném stavu nebyla. Myslela jsem to tak, že mám teď hrozně moc práce a úplně mi do toho těhotenství nezapadlo. Třeba za měsíc otevírám kasino, což není zrovna aktivita pro těhotnou. Nebo jsem dělala kampaň na energetické žvýkačky, které těhotné nesmějí. Měla jsem to prostě nalajnované tak, že si nikdo nemyslel, že bych mohla otěhotnět. Ale na potrat bych nikdy v životě nepomyslela.

Jaká byla vlastně první reakce vaší maminky, když jste jí oznámila, že jste „v tom“?
Poslala jsem jí ememesku s fotkou těhotenského testu a napsala jsem jí: „Čau, babi.“ Ona zrovna byla na prvním večeru ve StarDance. Přiznala se, že po vyřazení měla chuť zakřičet do mikrofonu: „Polibte mně zadek, já budu babička!“ Naštěstí se udržela a neudělala to, za což jsem ráda. Jinak se na to moje rodina hrozně těší. Kordule za mnou nedávno přišla a říkala mi: „Prosím tě, když máma teď bude babička, mohla bys být moje máma?“ Kordule to prožívá hodně. Minule zase stála v kuchyni, já jsem tedy u toho nebyla, a chytla se za břicho a prohlásila: „Hele, mami, mě už tam taky něco začíná kopat. Já jsem totiž taky těhotná.“ Má teď zrovna období, kdy si hraje na mě.

A ptá se vás v rámci toho, jak děti přicházejí na svět?

Ptala se nás a my jsme jí vysvětlovali, že je nosí čáp a že přiletí a přinese dítě. A ona pokývala hlavou a řekla: „ Jo, ale co ty spermie?“ A tohle vysvětlování už jsem raději nechala na mámě. Nevím, jak to proběhlo, a nechtěla bych u toho být.

Vaše maminka prohlásila, že to s vámi bude mít váš partner hrozně těžké, protože jste hodně osobitá. Dokážete být tolerantní?

Vždycky jsem bydlela s chlapy a myslím, že jim hrozně sloužím a že se se mnou mají úžasně. Akorát nechci, aby se mě partner ptal, kam jdu, kde pracuju a podobně. To je moje věc. Co se o to má co starat? Já se taky neptám. Ať si každý má svůj vlastní prostor. Nemám ráda, když se s partnerem všechno moc řeší. Máma říká, že jsem taková „zloška“. Že jsem hrozně zlá a nepříjemná na lidi. Jenže u něj je úžasné, že to vydrží. Hraje americký fotbal a má rád bolest, takže proto je se mnou. V podstatě mu připadám roztomilá.
Agáta se k příteli tulila každou chvíli
Autor: Pavel Machan
Jak jste se vlastně spolu seznámili?
Sbalila jsem ho v baru. S kamarádkou jsme si tehdy nějak zoufaly, že nemáme partnery, a máma nám poradila, ať jdeme do baru a tam se bavíme s každým. A takhle to dopadlo. Takže bacha, holky!

Byl to náhodný výběr, nebo vás něčím upoutal?
Když jsme přišly k baru, byl u nás prostě nejblíž. A my jsme se navíc znali. Chodili jsme spolu na základku, jen on byl o čtyři třídy výše. Mně se ale tenkrát líbil jeho kámoš.

Věříte v osudové muže?
Nevěřila jsem na ně nikdy a ani nebudu. Takoví neexistují. Jestli ano, tak to těm ženám přeji, ale já si to nemyslím.

Takže s chybami u svého partnera počítáte?

Určitě je má. Ale proboha, kolik jich mám já?! Se mnou je hrozně těžké vyjít a on je fakt dobrej, že to tak dlouho vydržel. Obzvlášť když jsem těhotná. To bych nikomu nepřála.

3x o Agátě Hanychové

* Je nejstarší dcerou Veroniky Žilkové.

* Vlastní módní značku Agáta Fashion a školu modelek.

* V současné době čeká syna s přítelem Mirkem Dopitou.

Jste náladová?
Hodně. A agresivní.

Pečujete teď o sebe jinak než obvykle?
Ne. Strie u nás v rodině nikdo neměl. Nějak to neprožívám.

A radí vám v něčem máma?

Teď mi konečně slíbila, že půjde k porodu. Já jsem měla hrozný strach, že by nešla. Ona to odmítala s tím, ať tam jsem sama s Mirkem. Ale protože jsem teď strávila pár dnů plněním úkolů mých sourozenců, kteří po mně pořád něco chtějí, tak mi to na oplátku slíbila. Jinak mi ani nic neradí. Nesmím pít a kouřit, musím jíst a spát.

896796:gallery:true:trueProč tam chcete mámu?

Dobře ví, co se děje. Zažila to pětkrát. Navíc můj partner je trochu hysterka. Když řeknu, že mě bolí noha, hned by mě vezl do nemocnice. Jenže já jsem taky hysterka. A když si představím, že bychom my dva byli u porodu, tak bych neporodila. Potřebuji tam mámu, která zakročí. Před ní si nedovolím vzdychat a fňukat. Kdybych fňukala, dala by mi facku… Navíc mám s mámou tak ideální vztah, že je to takové, jako bych si tam vzala kámošku. A v podstatě i Mirek s ní zatím vychází nejlépe z mých partnerů. On to snese, že tam nebude sám.

Nebudete se před mámou v tak intimní chvíli stydět?

Co máma, já se budu stydět před partnerem! Máma mě porodila! Já si totiž vůbec myslím, že by tam chlap být neměl. Že je to ženská záležitost a že i v kmenech rodily ženy jen mezi sebou. Mně ten chlap připadá navíc. Co on tam má co dělat?

A chce tam být s vámi?
Chce, ale doufám, že ho to ještě přejde.

Byl i u porodu prvorozeného syna?
To nevím.

O minulém vztahu se nebavíte?
Já to zkouším, ale nic mi neodpoví.

S jeho synem se vídáte?

Jezdí k nám jednou za čtrnáct dní na víkendy. Já se tam ale snažím nebýt. Ať si ho užije sám. Chci, aby spolu byli sami.

Táhnete domácnost půl na půl?
Ano. Vždycky jsem za všechny chlapy platila, takže jsem ráda, že mi někdo přispěje. Pokaždé jsem, bohužel, vydělávala víc než všichni moji partneři. Takže jsem je v podstatě živila.

Štvalo vás to?

Vyjma Honzy Brabce, aby zase neměl hysterický záchvat… Nebudeme se bavit o těch bývalých. Je to pořád dokola. Oni mi pak volají a jsou uražení.

Teď jste ve vztahu spokojená?
Našla jsem si úplně normálního kluka, což jsem ani po všech těch svých různých pokusech nečekala.

Autor: Alena Dušková, Kbak
Video se připravuje ...