Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kristina Kloubková: Učím se žít s novým chlapem

9. července 2011 | 07:15

Usměvavá moderátorka zpráv září štěstím i v soukromí. Už přes rok je zamilovaná, ale teprve teď nového muže svého života opravdu poznává. Její přítel Karel Moravec se totiž kvůli ní před pár měsíci přestěhoval z Ameriky zpátky do Čech. A už spolu mluví i o miminku!

S  přítelem Karlem Moravcem jste spolu už rok, ovšem je to celou dobu vztah na dálku, protože Karel žije a působí v Americe.
Teď už ne. Před dvěma měsíci se vrátil do Čech a zkoušíme spolu žít. Je to změna, protože jsme byly v kontaktu spíš přes internet a telefon. Zatím to ale klape skvěle.

Jak se dá tak dlouho vztah na dálku ustát?

Ustát to jde jen s velkou láskou, kterou my máme a byli jsme prakticky neustále ve spojení. Určitě jsme si chyběli, proto je teď tady. Vrátit se byl jeho nápad, já bych to po něm nikdy nechtěla, jsem ale velmi ráda, že přijel. Dokonce jsem i přemýšlela, že odjedu za ním, ale to mi nedovolil. Mně ale doma chyběl chlap obecně. Jsou věci, které nemá dělat ženská a mně se to pokaždé potvrdí. Když zatluču hřebík, tak zákonitě vždy vypadne, to má prostě dělat chlap.



Takže teď je doma ten chlap?
Karel je chlap vším všudy, tedy zastane všechno, co chlap zastat má.  A já čím jsem starší, tak chci být víc ženou a doma dělat jen ty typicky ženský práce. Možná by si i vyžehlil, ale já ho nenechám.  I když ale úžasně vaří, v tom se s ním ráda podělím.

Autor: 

Jak jste se vlastně dali dohromady?
Karel je také tanečník, i když teď už bývalý a znali jsme se kdysi. Působili jsme spolu v  souboru v Městském divadle Brno, ale já ho tehdy vůbec nevnímala. Dokonce mám fotku, kde stojíme ve skupince vedle sebe, a já koukám na opačnou stranu. Pak na hodně let zmizel do Ameriky. Potkali jsme se před rokem na představení Bídníci. Karel si mě všiml, já jeho ne. Nakonec mě pozdravil a okamžitě přeskočila jiskra.  Vyměnili jsme si kontakty, začali si psát a po měsíci jsem Karla jela navštívit do USA.

Takže vlastně taková láska přes internet. A možná další svatba?
Tak o tom zatím neuvažujeme, jsme oba rozvedení, takže nám jedna zkušenost stačila. Možná až budeme plánovat dítě, to bych chtěla do úplné rodiny.

A je to aktuální téma?
Ano je to aktuální, dítě bych určitě chtěla, co nejdřív a s Karlem se o něm bavíme.  Ale na druhou stranu nijak netlačíme na pilu. Až přijde, budeme rádi.

Kristina Kloubková v muzikálu Mona Lisa
Autor: ČTK
Co vlastně Karel teď, když je zpátky v Čechách dělá?
Je tady teprve krátce, tak se ještě rozhlíží, kde by se mohl realizovat. Nemůžu za Karla mluvit, ale myslím, že se nechce vrátit do uměleckého světa.

Vy sama se také stále víc věnujete choreografii, než tančení.
V současnosti dělám choreografii například zpěvačce Monice Absolonové. Jinak z představení to byl The legend of Golem, Je třeba zabít Davida, Baron Prášil, Adéla ještě nevečeřela, Gazdina Roba, Lucerna v plamenech a další. Pořád ale i tančím, ale už ne tolik jako dřív. Tělo už to nedovolí. V pravém koleni mám dva šrouby a před třemi lety jsem měla zlomený kloub na prstu levé nohy, což se dodnes úplně nespravilo. Pak mám problém se zády, jako ostatně většina tanečnic. Prostě tancem k trvalé invaliditě…

V čem vás tedy teď můžeme na jevišti vidět?
Teď třeba v muzikálu Kat Mydlář, kde hraju cikánku Leu. Tam dokonce i zpívám, což fakt není můj obor. Takže další rozšířený obzor.

Práce na muzikálech  vám ovlivnila i soukromý život. Dva roky jste byla vdaná za zpěváka Alana Bastiena, kde se stala chyba, že jste se rozvedli?

Těžko říct, prostě jsme zjistili, že každý chceme něco jiného. Ale nelituju toho. Zůstali jsme přátelé, kteří spolu klidně zajdou na kafe. Už jen nejsem Bastienová.

Tehdy se tvrdilo, že za to mohl Filip Renč, který vás okouzlil při zkouškách na Barona Prášila.

K tomu došlo až později.  A také není pravda, že by mě Filip přizval dělat choreografii, protože jsme měli vztah. Ten se vyvinul až během práce. Ale už je také pryč. Teď jsem zamilovaná, tak není třeba rozebírat minulost.

Kristina Kloubková s Filipem Renčem precovala na muzikálu Baron Prášil
Autor: Dana Kolářová

Vaše aktuální přítomností je hlavně moderování zpráv. Jak jste si zvykla na jinou profesi?

Bude to znít legračně, ale já jsem vlastně poprvé v životě zaměstnaná a velmi si to užívám. Třeba stravenky, byla jsem z nich tak nadšená, že jsem si pro ně chodila vždy jako první.  Moderování už pro mě není úplně nové, ale je rozdíl moderovat ranní vysílání, kde se nějaká chyba přehlédne a naopak ho občerství, nebo seriózní zpravodajství.

Posadit se v přímém přenosu před kameru musí být stresující, ne?

Je to dost adrenalin, ale mě ta práce nesmírně baví. Máme na vysílání vždy pořádnou přípravu, tak potom ve studiu to už není tak dramatické.

To si právě mnozí diváci neuvědomují, že se i moderátoři na zprávách přímo podílí. Myslí si, že jste jen hezké tváře, které čtou to, co jim někdo napsal.

Tak to opravdu není. Před vysíláním máme několik hodin přípravu. Kdo má službu i v poledních zprávách, je vlastně k dispozici od rána. Musíme mít přehled, jaké reportáže se natočily, domlouváme se s redaktory, jak je nejlépe uvést, aby vše hladce navazovalo. Texty si také připravujeme sami, aby nám šly tzv. „do pusy“ a zněly přirozeně. Pak samozřejmě zabere čas líčení a oblékání a já se musím ještě aspoň dvacet minut rozmluvit. To je můj tradiční rituál před vysíláním.

949461:gallery:true:true

Máte nějaké zaručené jazykolamy, které vás rozmluví?
Mám své oblíbené, ale hlavně pravidelně chodím na hodiny rétoriky. Pořád je se co učit - jak správně posadit hlas, jak intonovat…

A co líčení a oblékání na vysílání, můžete do toho mluvit, nebo je to čistě na vizážistech?

Asi bychom do toho mluvit mohli, ale není to potřeba. Já jsem s tím, co mi vybírají naprosto spokojená. Dokonce i ráda nalíčená z televize ještě někam vyrazím, protože se mi to líbí.

Tanec, choreografie, moderování, nový muž v životě, máte čas i na sebe? Umíte vůbec relaxovat?

Čas si najdu. Můj oblíbený relax třeba je, když ráno nikam nespěchám a můžu zůstat o dvě hodiny déle v posteli s knížkou. Jinak jsem si řekla, že od třiceti let o sebe budu pečovat a tak to dělám. Pravidelně chodím na kosmetiku, na masáže a ke kadeřnici.  A letos po dvou letech budu mít volné léto. Tak se už těším na dovolenou, i když ještě nevíme, kam vyrazíme.



Autor: Blanka Konrádová
Video se připravuje ...