Sobota 5. října 2024
Svátek slaví Eliška, zítra Hanuš
Zataženo, déšť 10°C

Poznali byste ji? Hvězda kultovního filmu Bota jménem Melichar vypadá v 57 letech famózně!

5. října 2024 | 05:00

Skupina Prima nedávno představila novinky k podzimnímu vysílacímu schématu, kdy si tiskovou konferenci nenechaly ujít hlavní hvězdy zbrusu nových pořadů. Na dálku doslova zářila talentovaná herečka a dabérka Regina Řandová, která se do povědomí diváků dostala už před 40 lety. Střihla si totiž jednu z hlavních rolí v kultovním debutu režiséra Zdeňka Trošky. V jakém seriálu se ale na ni můžete těšit teď na podzim?  

Kamarádi nahradí seriál ZOO

Po velkolepém konci oblíbeného seriálu ZOO nabídne Prima rodinný seriál nesoucí název Kamarádi, s podtitulem Přátelství je někdy víc než láska. Už 22. října se tak můžete těšit na pevné přátelství mezi třemi mladými lidmi, kteří se vracejí zpět do své rodné vesnice a pokusí se vzkřísit komunitní život. V hlavních rolích tří nerozlučných přátel se představí David Gránský, Anastasia Trmal Chocholatá a Jan Komínek. V seriálu si ale také zahrají hvězdy jako Pavel Řezníček, Jana Krausová, Anna Dvořáková, Lucie Zedníčková, Jana Stryková či Regina Řandová. A právě Regina na tiskové konferenci zářila do dáli.

Hvězda Troškova debutu

Známá herečka a dabérka se totiž zcela vyjímala v monochromatickém červeném looku opřeném o úpletový rolák a elegantní kalhoty s předními puky. Model v kontrastu doplnila koženými mokasíny. Nutno podotknout, že půvabná blondýnka červenou barvu s oblibou nosí a oblékla ji i při příležitosti výročí Troškova debutu, celovečerního filmu nesoucího název Bota jménem Melichar, který oslavil minulý rok 40 let od svého vzniku. Snímek z roku 1983 přinesl známému režisérovi ovace, do diváckého povědomí se ale posléze dostal úspěšnou trilogií letních komedií Slunce, seno…

Propůjčila hlas Angelině Jolie

Regina si v této rodinné komedii, která se i po letech těší velké oblibě, zahrála hlavní roli Jolanky. Herečka se posléze objevila v řadě pohádek, seriálů i filmů. Mezi ty nejznámější patří My všichni školou povinní, Bylo nás šest, Dobrodružství kriminalistiky, Vyprávěj, Ordinace v růžové zahradě, Ohnivý kuře, Krejzovi, Slunečná nebo Sex O’Clock.

Vyjma herectví se věnuje i dabingu, který bezmezně miluje. V roce 2015 dokonce získala Cenu diváků na udílení Cen Františka Filipovského za dabing Angeliny Jolie ve filmu Zloba – Královna černé magie. A jak se nechala slyšet pro iDnes.cz, byla to jedna z těch nejnáročnějších zakázek. „U amerických filmů, které sem jdou z velkých produkcí, jako je Disney a tak dále, se tady z jejich strany na dabing dohlíží. V tomhle případě sem produkce vyslala svou supervizorku, která má na starosti zdejší region, a ta seděla u celého natáčení, vše kontrolovala a popřípadě nám dávala své připomínky. První díl jsme točili natřikrát. Nebrala jsem žádnou jinou práci, protože víc už jsem nemohla. Každý vzdech, každá věta, každý výkřik se musel dělat třikrát čtyřikrát. Určitě to byl jeden z nejtěžších dabingů, které jsem dělala,“ vysvětlila v rozhovoru.

Šťastná babička

Naplňuje ji nejen práce, ale také dva vnuci, kteří jí přinášejí radost do života. Díky nim celá září a stěží byste jí věřili její věk! Herečka, která nedávno oslavila své 57. narozeniny, prozradila, že se ale poctivě stará o svoji pleť a pije hodně vody. Jaký je ještě její recept na mladistvý vzhled? Na to se podívejte v nedávném rozhovoru pro Blesk.cz:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Lucíja Veselá

Na fotografie z tiskové konference se podívejte do galerie.

Autor: Žaneta Podlahová