Sobota 28. září 2024
Oblačno, déšť 18°C

Trendy džíny podle stylistky: Které přidávají na kilech a které zeštíhlují?

Video se připravuje ...
Džíny: Které budou kralovat podzimu?
VIDEO: Videoredakce ženských titulů
28. září 2024 | 05:00

Ačkoliv se může zdát, že denimové kalhoty jsou vůči trendům rezistentní, i ony podléhají sezonnosti a aktuální módní náladě. S příchodem podzimu totiž přirozeně saháme po tmavších barvách a to i co se džínoviny týče. Na scénu tak přicházejí indigo odstíny, které budou velmi lichotit širokým střihům kalhot. Jaký typ džín by se už neměl vůbec nosit a co radí stylistka pro štíhlejší postavu? Na to nám odpověděla Irena Vokrojová, která nás provedla světem denimu v obchodím domě VAN GRAAF.

Tuto sezonu se bude vše točit kolem denimu. Neměly bychom se ho tak bát a to ani ve stylingu, ve kterém dojde na kombinaci více kousků z tohoto nadčasového materiálu. Zařadit by ho měly do svého stylu zejména starší dámy, jak radí renomovaná stylistka Irena Vokrojová: „Čím starší jsme, tím víc je lepší, když si do toho šatníku džíny přidáme, protože mají obrovskou tendenci omlazovat.“ Které typy džínových kalhot ale vůbec nedoporučuje nosit?

Když slimkám odzvonilo. Jak je nahradit?

Už před několika sezonami nastal zlom v nošení denimových kalhot. Opustilo se totiž od tolik oblíbeného slim střihu, superúzkých nohavic, které nosil snad úplně každý. I dnes představují pro někoho určitou jistotu, avšak tento trend by měl být podle stylistky už dávno v zapomnění a nevracet se opětovně na módní scénu. „Ony totiž téměř nikomu nelichotí a přidávají na kilech. Nevyniknout pospolu s nimi ani boty a celkový outfit k nim. Ideální přechod z těchto kalhot bude k flare střihu. Což je denim, který je stejně měkký, jako jste zvyklé na slimkách, ale od kolen dole se rozšiřují,“ vysvětluje Irena Vokrojová.

Mango, 899 Kč
Autor: archiv značky

Lindex, 1299 Kč
Autor: archiv značky

Tipy pro štíhlejší postavu

Zvonové neboli flare kalhoty doplňte ideálně podpatky, které využijí celou délku nohavic a pokud disponují vysokým pasem, opticky protáhnou a tedy zeštíhlí postavu. Nutné je však zastrčit vrchní díl do kalhot, jak připomíná staré dobré stylistické pravidlo Irena, které zní: Zakasávat, zakasávat, zakasávat! Vysoký pas je pak obecně trikem pro ženy s větším bříškem, který ho krásně stáhne.

Kapsáče i pro širší stehna?

Nejvíce však zužuje tmavý denim, kterému se bude na podzim extrémně dařit. A bude lichotit zejména širokým kalhotám ozvláštněné kapsami – tedy cargo střihu. Sluší ale všem? „Zpozornět by měly ženy, co mají širší stehna. Pokud jsou kapsy umístěné v těchto místech, dokážou totiž ještě více rozšířit siluetu. Takže je buď potřeba si vzít malinko větší kalhoty, aby na vás více plandaly nebo se vyhnout kapsám. Existují ale i takové, které mají kapsy níž a to už takovou neplechu nedělá,“ vysvětluje stylistka.

Které další džíny budou vládnout podzimu? To a více se dozvíte v úvodním videu.

V galerii se pak inspirujte nákupními tipy.

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová