Středa 18. září 2024
Svátek slaví Kryštof, zítra Zita
Oblačno, déšť 18°C

Je to Emily nebo Audrey Hepburn? Seriálová hvězda jako identické dvojče herecké ikony!

13. září 2024 | 05:20

Se svými rysy v obličeji, nápadně výrazným obočím, tvarem očí i rtů se herečka Lily Collins enormně podobá herecké ikoně Audrey Hepburn, jež dominovala filmovému plátnu zejména v 50. a 60. letech. A druhá část, pokračování zbrusu nové, čtvrté řady Emily in Paris, kde mladá herečka hraje hlavní roli, toto tvrzení jen potvrzuje. V jakých momentech vypadají jako identická dvojčata?

Uctění památky módní i herecké ikoně

To, že Lily Collins alias seriálová Emily se nápadně podobá již zesnulé herečce Audrey Hepburn, neuniklo pozorným divákům a milovníkům obou hereček již v první sérii. Protože jak se nechala slyšet kostýmní návrhářka Marylin Fitoussi, hold Audrey Hepburn vzdávají každou sezonu.

Zajímá vás styl celebrit? V tom případě jste na správné adrese! Pořad V šatníku slavných přináší nejen tajemství vkusu významných českých celebrit, ale odkrývá i tamní designérkou scénu. Všechny díly naleznete zde, kde uvidíte kupříkladu Ivanu Jirešovou:

Video se připravuje ...
V šatníku slavných: Ivana Jirešová • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Identická dvojčata už v první sérii

Začalo to přitom tak nenápadně. V první sérii byla Emily pozvána na představení Labutího jezera do slavné opery Palais Garnier. Při této příležitosti si oblékla černé midi šaty se spadlými rameny v áčkové siluetě, které doladila uhlazeným drdolem s okrasným řetízkem, ve kterém se extrémně podobala Audrey ze snímku Funny Face (Usměvavá tvář) z roku 1957. Jejich podoba je v tomto momentě více než zřetelná.

Nejlepší looky ze 4. série

Zpět ale ke zbrusu nové řadě, kde se Emily představí v totožné estetice jako Audrey. A totožné neříkáme nadarmo. Kostýmní návrhářka měla totiž opětovný nápad oživit ikonu filmového plátna 50. a 60. let a do lyžařského looku Emily zakomponovat originální sluneční brýle, které měla Audrey Hepburn na sobě v roce 1963 ve filmu Šaráda.

Druhá část navíc bude místo Emily v Paříži lépe odpovídat Emily v Římě, kde bude se svojí novou známostí. V této italské metropoli předvede hned několik povedených outfitů. Jedním z nich je bezesporu áčková sukně s bílou košilí a šátkem okolo krku, model, který je charakteristický pro Audrey v ikonickém filmu Prázdniny v Římě z roku 1953.

Na to, jak jsou si herečky podobné, se podívejte do naší galerie. Najdete tam i ty nejlepší looky Emily z pokračování 4. série.  

Autor: Žaneta Podlahová