Sobota 7. září 2024
Svátek slaví Regína, zítra Mariana
Polojasno 29°C

Outfit podle Evy Pavlové do 7000 Kč: Který detail absolutně omladí nejen dámy 50+?

24. července 2024 | 06:00

Ve stylu Evy Pavlové se potkává na straně jedné čirá elegance, na druhé praktičnost a minimalismus. Do looků tak vtiskne jistou invenci stylu a nejinak tomu bylo i při nedávné návštěvě hudebního festivalu Colours of Ostrava, který se začíná stávat tradicí prezidentského páru. Jak napsal sám prezident Petr Pavel: „Na Colours je vždy dobře“. Jakým modelem tedy první dáma bodovala?

Když se ležérnost potkává s elegancí

Eva Pavlová si ve své funkci první dámy postupně vykrystalizovala svůj styl. Při společenských bálech a zahraničních cestách jsou pro ni charakteristické šaty v lady či maxi délce střídmého střihu ozvláštněné poutavými detaily. Na uvolněné akce pak volí sportovnější blazery s elegantními kalhotami, výjimkou však nejsou ani džíny, v horkých dnech pak tolik oblíbené košilové šaty.

Na ležérní look s mixem elegance a sportovního nádechu vsadila i při návštěvě hudebního festivalu Colours of Ostrava. Sestával z nadčasových atributů, které by neměly chybět v šatníku žádné ženy, ale i lichotivé barvy a mladistvého, navíc tolik něžného a romantického detailu. O čem, že tu vedeme řeč?

Které kousky by neměly chybět v letním šatníku? To se dozvíte v rozhovoru s módním návrhářem Dominikem Navrátilem:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Vznešená výšivka

O madeiře. Bavlněné látce s proděravělou výšivkou, která se vyjímala na blankytně modré košili Evy Pavlové. Tento odstín je u ní navíc absolutní sázkou na jistotu, jež jí dodá vždy jistou dávku mladistvosti.

Madeiru si pamatují už naše babičky i prababičky, a tak si tato lehká látka leccos prožila. V současné době se stala oblíbeným vzorem vzhledem k romantickému využití na ženských oděvech, jako jsou právě košile, ale i šaty, halenky, krátké topy či sukně. Ženská srdce si navíc podmanila z toho důvodu, že lehkost jejího materiálu dodává v parných dnech větší komfort a navíc je skvěle kombinovatelná.

Inspirace nadčasového looku

Eva Pavlová k této vizuálně působivé košili zvolila černé kalhoty v culottes střihu, bílou crossbody kabelku, nadčasové černé sluneční brýle, ale také bílé tenisky, které patří k jejím stálicím. Je to další módní atribut, na který by se měly zaměřit především zralé dámy, jenž je jisto jistě omladí. Našly jsme pro vás obdobné kousky z módních řetězců, kdy celý look vyjde zhruba na 7 tisíc korun.

Nákupní tipy: košile Sinsay, 359 Kč; kalhoty culottes Reserved, 599 Kč; kabelka Deichmann, 499 Kč; tenisky GAP, 1999 Kč; brýle Ray-Ban, prodává alensa.cz, 3359 Kč

Trendy outfit ve stylu Evy Pavlové pořídíte na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Na další povedené looky první dámy se podívejte v galerii.

Autor: Žaneta Podlahová