Neděle 8. září 2024
Svátek slaví Mariana, zítra Daniela
Polojasno 29°C

Aby podprsenka seděla: Stylistka spodního prádla upozorňuje na nejčastější přešlapy!

Video se připravuje ...
Aby podprsenka seděla: Stylistka spodního prádla upozorňuje na nejčastější přešlapy!
VIDEO: Videoredakce ženských titulů
11. července 2024 | 06:00

Špatný výběr podprsenky umí pořádně potrápit, pakliže nevsadíte na tu správnou velikost. Co všechno zohlednit při jejím nákupu tak, abychom se následně neošívaly, nebo nás dokonce nebolela hlava? To a více nám prozradila expertka na spodní prádlo Žaneta Ilutanová, která je dlouhodobou stylistkou české značky Triola.  

Ačkoliv je ostatním neviditelná, neznamená, že bychom si na jejím výběru neměly dát záležet. Ba naopak. Špatně padnoucí podprsenka na nás může přenést nepříjemné pocity natolik, že budeme po čas jejího nošení absolutně netečné. Co tedy při jejím nákupu zohlednit, abychom se cítily v naprostém komfortu?

Na obvodu a kosticích záleží

Z 80 % nám drží prsa hlavně obvod, tím pádem musí být dostatečně pevný,“ nechala se slyšet stylistka spodního prádla Žaneta Ilutanová. Nesmí se nám tak vytahovat nahoru, aby nebyla špatně přenesená váha prsou. Dbejte však na určitou vůli tak, aby se vám zároveň podprsenka nezařezávala do kůže.

Při výběru správné podprsenky následně zohledněte kostice, které musí sahat vždy až za kořen prsu, jak podotýká stylistka. „Nesmí se nám zapichovat nikde do prsní tkáně. Tady musí držet i perfektně ve středu, v hlavním bodě,“ dodala Žaneta.

Pozor na správně utažená ramínka i krajní část

Košíčky by měly prsa krásně pojmout a nikdy by se nemělo stát, že bude krajní část nižší a menší natolik, že prso bude takzvaně přeřezávat. „Máme prsa dvě, ne čtyři, mysleme na to. A ramínka? Ta je důležité mít také dobře utažená, ideálně tak na dva prsty,“ radí stylistka.

Pozor na časté chyby

A jak vypadá ta špatná podprsenka podle stylistky Žanety Ilutanové? Když je obvod přespříliš volný, což může vadit nejen krční páteři, ale i ramenům. Dochází následně k tomu, že nám podprsenka nevzhledně odstává od těla a prsa nám tak propadávají a nedostává se jim byť sebemenší podpory.

Pakliže máte příliš utažená ramínka, bez vůle již zmíněných dvou prstů, můžou se vám bolestivě zařezávat do kůže, tvořit se vám dolíky a případně vás z toho může bolet i hlava.

V čem dalším vnímá stylistka velký problém? To a více se dozvíte v úvodním rozhovoru!

V naší galerii se pak můžete podívat na výběr těch nejkrásnějších podprsenek.

Podprsenku, která vám skvěle padne, pořídíte na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová