Neděle 19. května 2024
Svátek slaví Ivo, zítra Zbyšek
Oblačno, bouřka 20°C

Móda z premiéry Iveta: Kdo předvedl nudu a kdo se blýskl v trendech od hlavy až k patě?

7. května 2024 | 16:40

Závěrečná 3. řada minisérie Iveta se dočkala své premiéry, jež se konala v pražském kině Lucerna. Počin z dílny Voyo a televize Nova přibližující život zpěvačky Ivety Bartošové si nenechala ujít řada celebrit. V jakých módních atributech známé krásky dorazily a odrážely svým módním výběrem slavnostní nádech této události?

Premiéra závěrečné řady minisérie Iveta přilákala řadu celebrit. Nenechal si ji ujít syn Ivety Bartošové Artur Štaidl, kterého doprovodila jeho partnerka, dále pak zpěvák a moderátor Milan Peroutka či herec, hudební skladatel a textař Ondřej Brzobohatý. Událostí se však linul půvab dam z českého showbyznysu, které se blýskly v elegantních, leč střídmých modelech odpovídající události. Ne všechny braly slavnostní náladu zcela vážně, a tak dorazily v docela obyčejném, ležérním looku hodného spíše neformální události, okleštěné o záře reflektorů a pomyslného červeného koberce. O kom je řeč a kdo byl na jedničku?

Video: Macura Krajčo a Rychtář Prachař: Podívejte se na trailer ke 3. řadě Ivety!

Video se připravuje ...
 • VIDEO: TV Nova

Tmavá elegance

Jednadvacetiletá herečka Ema Businská, jež se vepsala do povědomí diváků rolí rozporuplné Kristýny v dobovém seriálu Zlatá labuť, předvedla model zcela odpovídající události. Ačkoliv premiéry filmů a seriálů v českém prostředí jsou spíše bez předem předepsaného dress codu, je třeba brát na zřetel slavnostní notu večerní události, potažmo dlouho očekávané premiéry seriálu. Vhodnou volbou jsou tak společenské kalhoty ať už v širokém palazzo střihu či v užším cigaretovém, sofistikované blůzky, saka, šaty přílišně netlačící na pilu honosnosti nebo elegantní overaly. A zrovna na ten vsadila mladičká talentovaná herečka, jenž se vyjímal svým leskem, širokými nohavicemi a korzetovým střihem.

Do černé se zahalila i herečka Eva Podzimková, rozená Josefíková, která se oblékla do černých volných šatů, které zpředu maskovaly její devátý měsíc těhotenství. „Upřímně, závěrečné série Ivety jsem se bála. Ale teď si naopak myslím, že vidět ji, je nesmírně důležité,“ napsala o 3. řadě půvabná herečka.

Na šaty vsadila i herečka Patricie Pagáčová, a to z dílny designérka Lukáše Macháčka. Herečce velmi lichotil střih jednoduché siluety založené na splývavé sukni s vysokým rozparkem a projmutým živůtkem s tenkými ramínky. Tento typ šatů je zcela adekvátní události, které nezavání náladou bálu a netlačila na pilu, ani co se doplňků týče. Minimalistické páskové sandálky na podpatku i třpytivá večerní kabelka do ruky stvrdila okulibý look. Červené rty pak byly pomyslnou třešničkou na dortu.

Černý základ oblékla i Daniela Brzobohatá. Lichotil jí model od absolventky UMPRUM, designérky Lenky Mulabegovič, kterou pravidelně obléká, dokonce z její dílny oblékla svatební šaty. Co-ord set založený na topu se špagetovými ramínky a cigaretových kalhotách, dekorovaný abstraktním zlatým pruhem, zvýraznila svým oblíbeným neonově žlutým chlupatým kabátkem, který v minulosti na akce několikrát vynesla. Typické jsou pro ni i lakované mokasíny vhodné pro tento typ události.

V hlavní roli džíny

Ačkoliv nelze džíny obecně přílišně kritizovat bez předem přísného dress codu, přeci jen jsou spíše vhodné pro neformálnější události bez přemíry mediální pozornosti. Oblékla je influencerka Ornella Kotková, která je vynesla ve stylingu, který jsme u ní spatřily už na křtu nového ležáku Proud. Na tuto příležitost byly zdařilou volbou, které jsme pochvalovaly až na pár stylistických výsad v rámci našeho pravidelného pondělního Stylového týdne:

Ovšem s událostmi je nutno nakládat s citem. Look by tak prošel, kdyby k vrchní přijatelné části stylingu doplnila již zmíněné elegantní kalhoty či pouzdrovou vysokou sukni a kupříkladu boty do špičky. Džínové kalhoty pospolu s teniskami a basic vrškem zavání přílišnou denní ležérností a nudou na této akci plné hvězd.

V džínách dorazila i herečka Klára Issová, která lehce vybalancovala ležérnost módního atributu elegantní blůzkou a zajímavou neonovou kabelkou večerní velikosti. V tomto případě cítíme o mnoho slavnostní noty, než v předchozím případě.

Pánský vs. dámský šatník aneb Trendy od hlavy až k patě

Na premiéru dorazila také televizní moderátorka a modelka Iveta Maurerová, která zářila na hony daleko svým úsměvem i outfitem. Oblékla stříbrné pajetkové kalhoty do zvonu, k nimž zkombinovala bílé sako v prodloužené siluetě. Nezavánělo nudou vzhledem k tomu, že bylo obléknuto na holé tělo, pod které nechala nahlédnout na blyštivý šperk bra efektu. Finální styling doplnila přepásaným opaskem i lodičkami v ostré špičce.

Tuto ženskou estetiku vystřídala herečka Anna Fialová svým pánským oversize vzhledem. Vsadila na sako i košili ve zkrácené délce a doplnila jej šedými společenskými kalhotami. O šmrnc se postarala proplétaná kabelka i pásek v tmavé modři.

Trendy outfit za výhodnou cenu vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na fotky z premiéry se podívejte do galerie.

Autor: Žaneta Podlahová