Neděle 19. května 2024
Svátek slaví Ivo, zítra Zbyšek
Oblačno, bouřka 20°C

Met Gala 2024: Nejúchvatnější róby oblékla Zendaya, Jennifer Lopez a Pamela Anderson. Kdo přehlídku vynechal?

7. května 2024 | 08:00

V newyorském Metropolitním muzeu umění proběhla velkolepá přehlídka Met Gala, která tradičně přilákala mnoho slavných osobností. Dress code letošního galavečeru nesl název The Garden of Time, tedy Zahrada času. Kdo vynesl nejúchvatnější róby?

 

Největší americká událost roku oslavující módu se už tradičně odehrála první květnové pondělí. Jedná se o charitativní akci a sbírku pro Kostýmní institut newyorského Metropolitního muzea umění, kterou každý rok sleduje celý svět. Letos Met Gala otevře novou výstavu s názvem Sleeping Beauties: Reawakening Fashion.

Expozice představí přibližně 250 vzácných a dosud nevídaných modelů ze stálé sbírky Kostýmního institutu. Výstava pokryje více než čtyři století historie módy a představí díla návrhářů jako Schiaparelli, Dior nebo Givenchy. Hlavními skvosty výstavy je několik historických šatů z nejrůznějších sbírek, které jsou tak moc křehké, že už je nelze nosit. Tyto šaty jsou ztělesněním “spících krásek”, které jsou zmíněny v názvu výstavy.

Pořadatelkou Met Gala je šéfredaktorka amerického Vogue Anna Wintour. Už od roku 1995 pečlivě vybírá hosty, kteří se následně musí obléknout podle zadaného tématu. Letošní dress code nesl název The Garden of Time a červený koberec se tak proměnil v překrásnou zahradu. 

VIDEO: Anna Wintour

Video se připravuje ...
Anna Wintour • VIDEO: Videohub

Která jména chyběla?

Až do večera před konáním akce platí přísné embargo na seznam pozvaných hostů. Met Gala se však pravidelně účastní ta největší jména showbyznysu. Letos chyběla jedna z nejvýraznějších hvězd, která svými kostýmy vždy vyvolá velký rozruch. Tím není nikdo jiný, než barbadoská zpěvačka Rihanna, kterou skolila chřipka a nemohla se tak zúčastnit. Z důvodu pracovní vytíženosti se omluvila také zpěvačka Katy Perry. Chyběl také Justin Bieber s manželkou Hailey. Zpěvák údajně prochází těžkým obdobím a na účast této prestižní akce se necítil. Bez svého doprovodu dorazila také Jennifer Lopez. Její manžel, Ben Affleck, je pověstný tím, že se tyto akce nemá příliš v lásce.

Zendaya hvězdou večera

Herečka Zendaya během letošního Met Gala oblékla hned dvě honosné róby. První pocházela z dílny Maison Margiela od Johna Galliana. Modré šaty s aplikacemi doplnila o klobouk Stephena Jonese.

Met Gala 2024: Zendaya
Autor: profimedia.cz

Její druhá róba pocházela z dílny stejného návrháře, ale od značky Givenchy. Dramatické černé šaty z roku 1996 doplnila rozkvetlým kloboukem značky Alexander McQueen z kolekce Spring Summer 2007 od Philipa Treacyho.

Met Gala 2024: Zendaya
Autor: profimedia.cz

Došlo i na nahotu

Žádný červený koberec se neobejde bez nahoty. Na odvážné šaty tentokrát vsadila Rita Ora, která přišla prakticky nahá. Její štíhlou postavu obepínal průsvitný overal a přední a zadní část zakrývaly třpytivé závěsy. Součástí nápaditého modelu značky MARNI byly korálkové aplikace, které pocházejí z prvního a druhého století před naším letopočtem.

Met Gala 2024: Rita Ora
Autor: profimedia.cz

Druhým odvážným modelem byly šaty Emily Ratajkowski, které odhalovaly poprsí i pozadí. Archivní kousek Atelier Versace z roku 2001 však nikoho nešokoval. Herečka je známá svou oblibou v odhalování se a navíc si takové šaty může dovolit. Na další úchvatné róby ze slavnostního večera Met Gala se podívejte ve fotogalerii. 

Met Gala 2024: Emily Rajakowski
Autor: profimedia.cz

Slavnostní šaty za příznivé ceny pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

 

 

Autor: Aneta Valešová