Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nejoblíbenější boty na jaro? Tenisky! Tyhle vám prodlouží siluetu, říká stylistka

15. března 2024 | 05:00

„Bílá teniska je jako černá lodička, v botníku má tak své čestné místo,“ nechala se slyšet osobní stylistka a majitelka butiku Indivine Lenka Zelenohorská, která potvrzuje, že se tenisky odvrátily od tvrzení, že jsou určeny pouze ke sportovním účelům. Staly se uznávanou městskou obuví, která vyniká ve své praktičnosti a flexibilitě. Tenisky prostých linií se totiž hodí snad téměř ke všemu. Jaké ale opticky prodlouží siluetu a které udávají hlavní letošní trendy?

Investice, která se zúročí

Tenisky jsou jednou z investic, které se vám opravdu zúročí. A u bílých tento fakt platí dvojnásob. Svou bělostnou barvou vyzařují čistou linii, minimalismus a nadčasovost. Atributy, které hrají do karet snadné kombinovatelnosti a naprosté nepostradatelnosti. Není tak divu, že si je oblíbila i princezna Kate, která je nosí ke kalhotám či džínám rovné i úzké siluety. Zpodobňují tedy perfektní tečku za jejím kapsulovým šatníkem, jímž inspiruje mnohé.

Jak se ale nechala slyšet stylistka Lenka Zelenohorská, stejnou službu prokážou i tenisky v tělové barvě, které mají navíc ještě jednu důležitou vlastnost: „Krásně nohu prodlouží a nemusíte se trápit tím, jestli zapadají stylově nebo barevně do celkového looku,“ nechala se slyšet stylistka.

K čemu tenisky oblékat a co dalšího radí stylistka Lenka Zelenohorská? To se dozvíte ve videu: 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Na materiálu záleží

Abyste měla jistotu, že vám boty neodejdou po jedné sezoně, jejich kvalita by měla být hlavním pilířem při jejich nákupu. „Určitě doporučuji kožené tenisky, protože nejenže opravdu vydrží, ale noha je v nich komfortní a větrá – a to je zkrátka pocit k nezaplacení,“ apeluje na kvalitní koženou obuv Lenka Zelenohorská.

Jarní trendy 2024

Pokud ve svém botníku už máte několik těchto sázek na jistotu a chcete si letos dopřát jejich extravagantní iteraci, budete nadšená z přemíry trendy sportovních bot. Potěší zejména ženy menšího vzrůstu, protože se navrátila obuv s vysokou platformou, která přidá pár centimetrů navíc, uchlácholí ale i veškeré maximalistky, které chtějí být v davu pěkně vidět! „Trendy budou metalické odlesky, výrazné reliéfy, kupříkladu flitry, ale i barvy, jako je výrazná korálová anebo neonová. Pokud se toho ženy úplně nebojí a chtějí udělat akcent jednoduchému outfitu, tyto boty ozvláštní decentní eleganci,“ radí závěrem stylistka.

Na trendy tenisky z jarních kolekcí se podívejte v galerii.

Trendy tenisky na jaro za nejvýhodnější cenu vybírejte na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová