Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Stylový týden: Plus-size modelka Ashley Graham v ultramódním looku. Kdo ale bodoval na pražském fashion weeku?

  • Stylový týden: Plus-size modelka Ashley Graham v ultramódním looku, kdo ale bodoval na pražském fashion weeku?
    22. dubna 2024 | 05:00

    Stylový týden doslova. Představila se totiž další edice pražského fashion weeku, jež naservírovala um tamních designérů nejen na přehlídkovém mole. Známé tváře totiž předvedly mimo módní show oku libou podívanou. Která stylistická esa vytáhla z rukávu a kdo nás tentokrát inspiroval ze zahraničí?

  • Taťána Makarenko

    Taťána Makarenko je jakožto zakladatelka a prezidentka soutěže krásy Miss Czech Republic nedílnou součástí největší módní události na české scéně nesoucí název Mercedes-Benz Prague Fashion Week, na kterém svým módním počínáním zcela excelovala.

    Bodovala midi šaty Apfel z dílny věhlasného brandu Anamé, jež se vyjímají jemnou lesklou umělou kůží i zajímavě řešeným korzetovým živůtkem. Taťána zbytek looku doplnila o dlouhé rukavice dokonale ladící s hlavním módním atributem, dále pak kabelkou večerní velikosti a sandálky na podpatku luxusního brandu Yves Saint Laurent. O finální tečku se postarala přirozeným make-upem, jímž netlačila na pilu, ale i dokonale uhlazeným drdolem.

  • Zorka Hejdová

    I moderátorka Zorka Hejdová byla jako již tradičně hostem pražského fashion weeku. Předvedla svůj vytříbený styl v modelu od slovenského designéra Michaela Kováčika, který představil i svoji novou působivou kolekci.

    Zorka vsadila na lukrativní monochromatický styling, tedy jednobarevný look, se kterým velmi citlivě naložila. Outfity založené na jedné barvě totiž mohou působit jako jeden slitý flek, obzvláště to platí u černé barvy. Základem úspěchu je tak mix textur a materiálů, kdy skvěle funguje kupříkladu kůže pospolu s mohérovým úpletem, vlnou či různými matnými bavlněnými reliéfy.

    Nejinak tomu bylo i u známé moderátorky, která kožené kalhoty v culottes střihu doplnila bandeau topem, na nějž navrstvila černý oversize sako odkazující na módní rukopis oblíbeného designérka. Look k dokonalosti dovedly černé sandálky na masivní platformě i skořepinové psaní v metalickém odlesku.

    Na nedávný rozhovor s moderátorkou Zorkou Hejdovou se podívejte ve videu:

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Markéta Reinischová, Daniel Kristl

  • Rihanna

    U monochromatického odívání ještě chvíli zůstaneme, ale podíváme se daleko za hranice. Konkrétně do Londýna, kde proběhlo slavnostní uvedení spolupráce značky Puma spolu se značkou Fenty, za níž stojí barbadoská diva Rihanna. Na eventu se zcela vyjímala v jednobarevném looku béžových a hnědých tónů. Look kompletně pocházející ze zimní kolekce 2024 inovativního designéra vietnamského původu Petera Do, byl založený na vlněném blejzru, volně řasených kalhotách a košili. Outfit doplnila hnědými teniskami Puma Creeper Phatty, které vznikly ze vzájemné spolupráce.

    Baví nás osvěžení looku slunečními brýlemi se žlutými skly, cool nádech pak dodávaly červeně zbarvené nehty i rty, ale i blond hříva s ofinkou.

  • Ashley Graham

    Plus-size modelka Ashley Graham byla spatřena v ulicích New Yorku v ultramódním outfitu. Již na dálku totiž zářily bílé baleríny luxusní francouzské značky ALAÏA, které vyjdou v přepočtu na téměř 31 tisíc korun. Na zajímavosti těchto balerín přidává působivá přezka i štrasové kamínky.

    Ty byly doplňkem k nadčasové košilí s proužky v nebesky modré barvě, která bude žhavým trendem letního období. Zkombinovala ji s černými volnými kalhotami a shopper kabelkou s třásněmi. A i třásně budou obecně na vrcholu trendů.

  • Karlie Kloss

    Supermodelka Karlie Kloss opět dokázala, že v módě proplouvá jako ryba ve vodě. Je pro ni přirozenou součástí jejího života a za léta v modelingu si vytříbila styl k dokonalosti. Tentokrát zabodovala s černými šaty v lady délce ke kolenům, které doplnila koženým sakem v prodloužené siluetě. Tečkou za finálním lookem byly asymetricky vykrojené baleríny v ostré špičce i trendy kabelka Prada.

    Stylový outfit za výhodnou cenu pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová
Klíčová slova:  trendy, móda
Diskuse ke článku
.