Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Genetický jackpot: Jak vypadají maminky i ratolesti známých missek?

12. dubna 2024 | 12:20

Od roku 1989, kdy Miloslav Zapletal přivedl na scénu unikátní koncept soutěže krásy, uběhlo neuvěřitelných 35 let. Při této příležitosti sezval k jubilejní oslavě významné krásky, aby společně zavzpomínali na zlatou éru této soutěže. Některé missky dorazily na sraz v doprovodu svých ratolestí, jiné naopak se svými maminkami. A potvrzují tak přísloví, že jablko opravdu nepadá daleko od stromu.

Historicky první vítězkou se stala Ivana Christová, která se odlišovala od ostatních dívek i standardů krásy 90. let. Publikum by totiž raději vidělo blondýnku s natupírovanými vlasy a výraznými líčením, zatímco Ivana překvapila svými dlouhými vlasy sčesanými dohladka, které jí zvýraznily symetrickou pohlednou tvář. Tehdejší nesouhlas publika, který dávalo hlasitě najevo svým pískotem, ji sice zabolel, avšak na druhou stranu ji vnitřně nastartoval a dal jí paradoxně mnoho sil.

V současné době se věnuje podnikání s kosmetikou, radost jí však dělá i její nádherná dcera Daniela, která po ní i otci s francouzsko-vietnamskými kořeny zdědila neskonalý půvab. Dcera Daniela přivedla před třemi lety na svět neméně půvabnou dcerku Zoju, a z vůbec první Miss se stala babička.

Na sraz dorazily spolu a hýřily svými nádhernými úsměvy i půvabem. Zatímco někdejší Miss vsadila na černé šaty v lady délce, jež byly zdobené krajkou i průsvitnými dlouhými rukávy, její dcera vsadila na trendy kalhotový kostým v pastelové růžové.

Na rozhovor s Ivanou a její dcerou se podívejte ve videu: 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Markéta Reinischová, Daniel Kristl

Za nejsympatičtější Miss v historii je označována Monika Žídková, provdaná Brzesková, která si tuto jubilejní oslavu taktéž nenechala ujít. Dorazila se svým synem Davidem i dcerou Nikol, ze které vyrostla nádherná mladá dáma. V modelingových ani politických šlépějích své matky nešla, ale rozhodla se pro studium medicíny. Dvaadvacetiletá studentka ve volných chvílích ráda cestuje a objevuje nejen zahraniční krásy se svým partnerem.

Michaela Salačová, která obdržela titul královny krásy v roce 2000, se naopak pochlubila svoji krásnou maminkou. Sladily se ve stejných barvách jako Ivana Christová se svoji dcerou Danielou, tedy v černé a růžové kombinaci. A kam zamířily cesty tehdejší Miss? Znát ji můžeme z různých sfér – jako DJ, modelku, moderátorku, v současné době však zejména jako kreativce, blogerku, která dlouhodobě sdílí tipy ze světa lifestylu na svém webu coolbrnoblog.cz

Na eventu byla zářnou hvězdou i Taťána Kuchařová, Miss z roku 2006, která se tentýž rok zasloužila o světový titul na Miss World. Ačkoli se dostavila sama, nemůžeme nezavzpomínat na její výherní fotografie ze soutěže, na které se tiskla ke své půvabné mamince. V současnosti ji občas doprovodí na společenské akce, genetický jackpot se v tomto případě opravdu nezapře.

Na fotografie ze setkání se podívejte v galerii.

Autor: Žaneta Podlahová