Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Máte botník podle Francouzek? Otestujte se! Na tyhle boty nedají na jaře dopustit

4. dubna 2024 | 06:00

K Francouzkám vzhlížíme jako k ikonám stylu s vytříbeným vkusem za doprovodu neskonalého šarmu. Přestože se nebojí experimentů a aktuálních trendů, nepopírají klasická klišé francouzské estetiky. Jejich šatníkům – stejně tak i botníkům – totiž dominují pevné základy, které fungují léta a zapadají právě do oněch posledních módních výstřelků jako puzzle. Na jaké boty tak nedají dopustit především na jaře? Na profilech francouzských influencerek se objevují právě tyto!

#1 Mary Janes

Jsou sladké, roztomilé, zároveň ryze ženské se závanem elegance staré školy, což absolutně rezonuje s francouzskou estetikou. Jejich panenkovskému vzhledu dominují uzavřená špička, široké podpatky, ale především pásek přes nárt. Za poslední dobu se objevilo oživení v podobě vícero pásků. Francouzky je nosí k širokým džínám, především pak ale k mini šatům či sukním.

Další módní inspiraci naleznete ve videu:

Video se připravuje ...
Capsule šatník: Základní kousky, které je potřeba mít v šatníku! • VIDEO: Videohub

#2 Mokasíny

O tom, že jsou mokasíny geniální obuví, se nemusíme dlouze rozepisovat. Přece jen si nedokážeme odpustit vyzdvižení jejich absolutního kouzla – mají totiž privilegovanou schopnost dodat do každého looku atypicky naleštěný vzhled, a tak není divu, že jsou „it shoes“ našich francouzských dam. To, že jsou ideální pro přechodná období, tedy jaro, podzim, někdy pak se hodí i v létě, tudíž je unosíte téměř po celý rok, že se hodí téměř ke všemu a jsou pohodlné, nás jen utvrzuje v tom, že jsou v botníku opravdu nezbytné.

#3 Baleríny

Tyto boty jsou oproti ostatním regulérně tím největším klišé, a řadí se tak hned vedle trenčkotu, bretaňských pruhů i hedvábných šátků. Máme pro to ale jisté pochopení. Vyznívají puncem elegance stejně tak jako podpatky, přitom nemusíte opouštět absolutní pohodlí. Letošní trendy ze světa balerín jako oblý tvar špičky, minimalistický vzhled i základní paleta barev nahrávají stylu Francouzek.

#4–5 Mikro podpatky i volná pata

Kitten heels, ikony mezi lodičkami, se vyznačují především nízkým podpatkem i ostrou špičkou, jež vám zaručí jistotu kroku. Nutno podotknout, že se dost překrývají se slingback či mules botami, tedy s těmi s nižšími podpatky a volnou patou.

Francouzky volí jak ostrou špičku, tak i pantoflíčky na tomto nízkém podpatku. V oblibě mají také obuv minimalistických linií s kulatou špičkou a nízkým blokovým podpatkem, které doplní veškeré základy kapsulového šatníku. 

Stylové boty za výhodné ceny vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na ten nejlepší výběr bot se můžete podívat do naší fotogalerie:

Autor: Žaneta Podlahová