Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Nezapomenutelné šaty Terezy Kostkové: Jak se proměnil její styl za 17 let ve StarDance?

26. října 2023 | 05:00

Oblíbená show opět vnáší každou sobotu do obýváků taneční a slavnostní náladu. Minulá epizoda se nesla v duchu slavnostní pompy – oslavy stého dílu. Mimořádný večer odkryl i několik zajímavých čísel. Na tanečním parketu se vystřídalo 108 hvězd, 64 profesionálních tanečníků, za porotcovský stůl pak usedlo 16 porotců. Ovšem unikátní stálicí je moderátorské duo, které nemá konkurenci – Marek Eben a Tereza Kostková. Pamatujete, jaká vizáž v počátcích soutěže charakterizovala moderátorskou královnu a jaký střih šatů jí propůjčuje nebývalou noblesu?

Dvorní návrhářka

StarDance je pastvou pro oči nejen působivým tancem, ale i okulibými tanečními kostýmy a společenskými róbami moderátorky Terezy Kostkové. Její dvorní návrhářkou je zejména Tatiana Kovaříková, která je zároveň autorkou šatů všech soutěžících v 10. a 11. řadě. Nyní ji vystřídal kostýmní návrhář Roman Šolc, avšak i přes to róby z dílny TATIANA vynáší moderátorka s noblesou a radostí nadále. „Velké večerní šaty navrhuji pro Terezku už od roku 2014 a vždy je to o vzájemném souznění. Je ženou, které společenské šaty neuvěřitelně sluší, a která je ještě obohatí svým nikdy nechybějícím úsměvem. S Markem Ebenem jsou pro mě noblesní moderátorské duo StarDance,“ pochvalovala si minulý rok designérka.

Tip na video: David Prachař a Zuzana Dvořáková o konci ve StarDance.

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Petra Koubková

Lichotivé střihy podtrhující noblesu

Na první večer zbrusu nové řady oblékla Tereza Kostková z její dílny dlouhé večerní s korzetovým živůtkem třpytivého reliéfu, s důmyslným řasením a vázačkou na boku, díky čemuž se opticky vytvořila velmi decentní peplum silueta. Smyslně odhalující dekolt rafinovaným způsobem respektující nositelku vynáší moderátorka pravidelně. Korzetový střih se vyjímal na jedněch z nezapomenutelných šatů zářících na hony daleko. Řeč je o fuchsiové róbě se spadlými rameny a opulentní mašlí, kterou vynesla na přímý přenos osmého kola jedenácté řady před dvěma lety. Vynikaly i lehce krčivou texturou, kterou má Tereza Kostková v oblibě. „Já mám nejraději takové ty zmačkané,“ nechala se slyšet před roky pro zpravodajský portál iDNES.cz.

Obdobnou texturu představila i v šestém kole totožné řady. Vynikala na podkladu královské modři. Róbě dominovaly nejen snová, vizuálně působivá barva hodná královského dvora, ale i asymetrický střih na jedno rameno. A právě hravá asymetrie s jistou kapkou dramatu je dalším častým střihem doprovázejícím Terezu na taneční parket.

Nelze zapomenout na dechberoucí asymetrickou róbu s oslnivým zlatavým leskem, kterou vynesla v desáté řadě roku 2019. Flitrované šaty doplnila zlatavou čelenkou a vyčesaným drdolem na stranu, jenž podpořil styling bohyně.

Sedmnáctiletá proměna

Výjimkou mezi siluetami nejsou ani halter střih soustředěný vysoko u krku či upnuté šaty kopírující křivky s hlubším výstřihem a tenkými ramínky. Odvážnější model vynesla hned v první řadě před 17 lety, kdy bujný dekolt odhalil těhotenství. První řady soutěže byla charakteristická nejen lehce odvážnějšími modely doplněnými o šperky v podobě chokerů (náhrdelníky typické pro první dekádu nového milénia), ale také vlasovým stylingem s dominantní ofinkou.

Slavnostní šaty ve stylu hvězd ze StarDance vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na to, jak šel čas ve StarDance s Terezou Kostkovou, se podívejte v naší fotogalerii. Najdete v ní i soutěžící, kteří bojovali na tanečním parketu v posledním díle. 

Autor: Žaneta Podlahová