Čtvrtek 10. října 2024
Svátek slaví Marina, zítra Andrej
Oblačno, déšť 18°C

Podzimní outfity podle ceny: Tipy pro všechny postavy od XS po XL!

10. října 2024 | 05:00

Že vám kozačky s pofiderní kvalitou nevydržely do další sezony, nadčasový trenčkot má své nejlepší roky za sebou, a navíc zcela nutně potřebujete ten hřejivý svetřík, který se na vás skrz výlohu směje? Ano, tyto pocity důvěrně známe a při placení zbrusu nové podzimní a zimní garderoby lehce zamáčkneme slzu. Avšak pokud vyberete kvalitní materiály ikonických modelů, obstojí ve zkoušce času a nebudete se s nimi muset příští rok loučit nejen po vyčpění aktuálnosti trendů. Máte představu, na kolik vás takový šik look do podzimních chmur vlastně vyjde? Pojďme si to spočítat!

V létě máme naleštěný vzhled v cuku letu, a to za pár set korun. Stačí totiž navléknout šaty a nazout pantoflíčky. Za podzimní i zimní looky si ale vzhledem k několika vrstvám značně připlatíme. Průvan v peněžence tak pocítíte zejména při koupi vlněných kousků nebo kožených bot. Ovšem ušetřit se dá na všem, je jen na vás, zda dáte přednost kvalitě, či ceně. Připravily jsme tak pro vás kousky prvotřídní kvality, ale i levnější, dostupné varianty. Na kolik vás dané looky tedy vyjdou? Pojďme se podívat na jejich cenové relace. Nutno podotknout, že jsou ceny zaokrouhlené a outfity jsou v absenci spodního prádla i punčochového zboží, které každá z nás vlastníme.

Do 8 000 Kč:

Podzim přeje tlumeným a přírodním odstínům a právě tóny šedé, béžové, hnědé, černé a burgundy vypadají velmi luxusně a nemusíte se přitom vydat ze všech peněz. Tento look je opřený o ikonické, nadčasové kousky tvořící kapsulový šatník základních kousků, jež lze mezi sebou hravě kombinovat. Hlavní roli v něm hravě nepromokavý trenčkot, který opticky přidává pár centimetrů navíc, a tudíž zeštíhlí postavu. Je to vzhledem k přídavnému opasku, který vytvoří kýženou ženskou siluetu přesýpacích hodin a véčkovému výstřihu, jenž sehrává hlavní roli v protažení postavy. Tu lze nepochybně prodloužit i prudce elegantními bermudami s vysokými kozačkami na podpatku a svetříkem ve zkrácené délce, který zastrkejte vně dlouhých šortek.

Nákupní tipy: top z mohérové směsi H&M, 1199 Kč; bermudy Lindex, 1199 Kč; kozačky H&M, 1699 Kč; voděodolný trenčkot Zara, 2599 Kč; kabelka Zara, 699 Kč, pásek H&M, 479 Kč

Do 10 000 Kč:

Hnědá paleta je tuto sezonu obecně na módním výsluní. Sluší doplňkům i svrchníkům. A pokud chcete jít stylu naproti, cool kombinaci vytvoříte za pomoci tmavých denimových kalhot a semišové kabelky. Široké střihy džín s vysokým pasem navíc pomohou všem ženám, jejichž nohy nejsou jejich doménou. Doplňte jej kovbojkami s ostrou špičkou a opět tu máte stylistický trik, který dopomůže postavám, které chtějí docílit opticky vyšší postavy.

Redakční tip: Na doplňcích opravdu záleží. Nebojte se tak look rozzářit kupříkladu opulentními vlasovými gumičkami z kvalitních materiálů, které vám nebudou ničit vlasy a dodají vaším kadeřím objem.

Nákupní tipy: tričko COS, 35 EUR (cca 887 Kč); džíny Reserved, 799 Kč; bunda COS, 150 EUR (cca 3802 Kč); kozačky Kate Gray, prodává Humanic, 1999 Kč; semišová kabelka Reserved, 1699 Kč, saténová gumička MURU, 219 Kč

Jaké trendy ve světě denimu ještě kralují? To se dozvíte v rozhovoru s renomovanou stylistkou Irenou Vokrojovou:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Do 12 000 Kč:

Pakliže někdy bude podzim připomínat svými teplotami spíše zimu, zahřejte se do vlněných modelů a pohrajte si s vrstvením. Nechte nakouknout na rolákový top, který bude ladně vykukovat zpod úpletového svetru i zkráceného kabátku. Vysoké stojáčky u topů navíc vypadají nenuceně elegantně!

Nákupní tipy: kalhoty Lindex, 1499 Kč; rolák H&M, 599 Kč; svetr Mango, 1299 Kč; pásek Mango, 499 Kč; kozačky Vagabond, 4299 Kč; náušnice H&M, 189 Kč, vlněný kabátek H&M, 3799 Kč

Na produkty se podívejte v naší galerii.

Autor: Žaneta Podlahová