Pondělí 14. října 2024
Svátek slaví Agáta, zítra Tereza
Oblačno, déšť 13°C

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Video se připravuje ...
5 nejčastějších mýtů o nošení kabelek. Co vyvrací designérka těchto doplňků?
VIDEO: Videoredakce ženských titulů
14. října 2024 | 05:00

Kabelky mají privilegovanou moc změnit v cuku letu náladu celkového looku. Můžou ho totiž v momentě povýšit do módních nebes, ale naopak i zcela znemožnit. Proto byste se neměly řídit pravidly v nošení těchto doplňků, jejichž platnost už dávno vypršela. O jaké mýty se jedná a jak byste kabelku rozhodně neměla nosit?

Stejná barva bot a kabelky?

Je mnoho stylistických přežitků a u nošení kabelek to platí dvojnásob. Doteď totiž mnohé apelují na kombinaci totožných odstínů bot pospolu s kabelkami, avšak toto barevné ladění je už dávno passé. V některých případech to leckdy může vyznít dokonce směšně, někdy lacině a kýčově. To nám potvrdila i Agnieszka Farna, majitelka a designérka české značky kožených kabelek Mybelka. „Myslím si, že je právě fajn, když je to ten kontrast, když neladíme boty s kabelkou. Už dávno neplatí to, že bychom musely slaďovat jak materiály, tak barvy k sobě. A platí to u pásku i u ostatních doplňků, co máme. Ať už jde o náušnice nebo kovové detaily na pásku. Často se zákaznice právě ptají, jestli musí ladit kování na kabelce s tím, jaké náušnice nosí. Dneska se už na to opravdu nehledí,“ nechala se slyšet majitelka kožených kabelek Mybelka.

Černá doménou zralých žen?

Dlouhé roky jsme v ulicích potkávaly zralé ženy výhradně s ikonickou černou kabelkou. A ačkoliv by ji měla mít v šatníku každá žena, starším ženám budou spíše naopak lichotit výraznější odstíny vystupující z davu. „Moje babička je toho živým důkazem, že to tak není a právě si myslím, že jestli chtějí zralé dámy vypadat více mladě a svěže, tak právě nějaká barva, nějaká změna právě toho klasického tvaru, který si představíme, je vítána a určitě ten šatník oživí. Ženě barvy dodají víc na sebevědomí, zkrátka vypadá najednou lépe,“ radí Agnieszka.

Jaká další pravidla už jsou opravdu přežitkem? To se dozvíte v úvodním rozhovoru!

V naší fotogalerii se pak podívejte na výběr podzimních trendy kabelek.

A které trendy velí této sezoně?

Tento rok, co se trendů týče, je poměrně rozporuplný. Na jedné straně hraje do karet nadčasovým klasikám, ikonickým evergreenům, na straně druhé přicházejí zajímavé momenty v podobě exkluzivních barev, reliéfů či zajímavých detailů. Nejinak tomu bude i ve světě kabelek po dobu celého podzimu. Zavládnou tak modely, které důvěrně známe, avšak v poutavějším, zajímavějším provedení. Více se dozvíte v našem článku zde:

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová