Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Podzimní outfity podle rozpočtu: Z finálních cen se vám možná protočí panenky!

20. října 2023 | 06:00

Že vám kozačky s pofiderní kvalitou nevydržely do další sezony, nadčasový kabát má své nejlepší roky za sebou, a navíc zcela nutně potřebujete ten hřejivý kardigan, který se na vás skrz výlohu směje? Ano, tyto pocity důvěrně známe a při placení zbrusu nové podzimní a zimní garderoby lehce zamáčkneme slzu. Avšak pokud vyberete kvalitní materiály ikonických modelů, obstojí ve zkoušce času a nebudete se s nimi muset příští rok loučit nejen po vyčpění aktuálnosti trendů. Máte představu, na kolik vás takový šik look do podzimních chmur vlastně vyjde? Pojďme si to spočítat!

V létě máme naleštěný vzhled v cuku letu, a to za pár set korun. Stačí totiž navléknout šaty a nazout pantoflíčky. Za podzimní i zimní looky si ale vzhledem k několika vrstvám značně připlatíme. Průvan v peněžence tak pocítíte zejména při koupi kvalitního vlněného kabátu, kašmírového svetříku či kožených kozaček. Ovšem ušetřit se dá na všem, je jen na vás, zda dáte přednost kvalitě, či ceně. Navíc ulovit kvalitní kousky lze i v second handech.

Připravily jsme pro vás kompromisy v podobě dostupných značek v odpovídajících cenách, ale i dražší, kvalitní modely za ceny v řádu tisíců. Na kolik vás dané looky tedy vyjdou? Pojďme se podívat na jejich cenové relace. Nutno podotknout, že jsou ceny zaokrouhlené a outfity jsou v absenci spodního prádla i punčochového zboží, které každá z nás vlastníme.

Které kabáty na podzim a zimu doporučuje stylistka? To se dozvíte v následujícím videu: 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videoredakce ženských webů

Do 8000 Kč:

Denim on denim. Módní zaříkávadlo, které funguje po sezony. A navíc bude zpívat pospolu s úpletem v copánkovém vzoru. Absolutně cool kombo, ve kterém se budete cítit v naprostém komfortu. Šibalsky vykukující límeček i lem košile dodají outfitu kýženou neotřelost stejně tak jako kovbojské semišové boty s jistou kapkou drzosti.

Nákupní tipy: košile H&M, 799 Kč; džíny H&M, 1329 Kč; svetr Lindex, 1299 Kč; kotníkové kovbojky Zara, 1799 Kč; kabelka Mango, 1599 Kč; bunda s umělým beránkem Zara, 1199 Kč

Do 10 000 Kč:

Úpletové šaty jsou absolutním podzimním a zimním evergreenem. Vynést je můžete do prostor kanceláře, na večerní drink s kamarádkami i na městské pochůzky. Záleží jen na vás, jestli styling budete chtít zaměřit na více elegantní či více casual vzhled. My jsme vybraly první variantu, v ní sofistikovanost navíc podtrhnou kožené rukavičky v nepřízni počasí. Výrazný doplněk, který rázem naprosto změní náladu celého vzhledu. Zapojte více červených doplňků letos i vy. Tato výrazná barva bude sezoně dominovat.

Nákupní tipy: žebrované šaty Mango, 1999 Kč; kabát Zara, 2799 Kč; lakované kozačky Mango, 1999 Kč; kabelka Abercrombie & Fitch, prodává answear.cz, 2299 Kč; rukavice Mango, 1299 Kč

Do 12 000 Kč:

Estetika školní uniformy založená zejména na vázankách, kravatách na košilích či skládaných sukních diktuje podzimní trendy a musíme podotknout, že tento návrat do lavic, tedy za pracovní stůl, nám jde na ruku. Pokud zvolíte skládanou šortkovou sukni skort s větším podílem vlny, zahřeje vás i v zimě spolu s punčoškami. Navíc je hravým kompromisem pro ty, které milují krátké délky v áčkové siluetě, ale obávají se jich vzhledem k nepraktičnosti, tedy přílišnému hlídání se, zda nebylo odkryto více, než mělo. Skort – z anglických slov skirt (sukně) a shorts (šortky) – se totiž zezadu jeví jako šortky, vepředu vyniká jako exkluzivní sukně. Abyste dodala do outfitu jistý balanc, ke krátké délce spodního dílu zvolte vysoké kozačky. Stylu tak půjdete naproti.

Nákupní tipy: kardigan z vlny a kašmíru Massimo Dutti, 2295 Kč; halenka H&M, 949 Kč; kabátek Zara, 999 Kč; skort Mango, 1999 Kč; kozačky Massimo Dutti, 5795 Kč; mašle do vlasů H&M, 229 Kč

Stylový podzimní outfit pořídíte za skvělou cenu na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na jednotlivé kousky se podívejte v naší fotogalerii!

Autor: Žaneta Podlahová