Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

3 měsíce ve funkci první dámy: Jaká změna stylu Evu Pavlovou omladila?

Video se připravuje ...
První dáma a doplňky: Čím zaujala Eva Pavlová
VIDEO: Videoredakce ženských webů
26. června 2023 | 06:00

Eva Pavlová za krátké setrvání ve své funkci první dámy prošla značným módním posunem. To se týká okulibých barev, jimiž okouzlila na inauguraci či korunovaci anglického krále Karla III., navýsost sofistikovaných modelů v prvotřídních materiálech, ale také konečného stylingu. Tedy zejména líčení, ale i účesu. Protože ne nadarmo zastáváme klišé názor, že právě vlasy zpodobňují korunu krásy, jež dotváří pomyslnou tečku za naším lookem. Jak ho hodnotí přední česká designérka a stylistka Kamila Vodochodská a kde by ráda viděla první dámu z hlediska módy po delší době?

„Kdo pozoroval první dámu detailněji nebo se teď podívá na dobu před a po, tak by asi řekl, že účes, který pro poslední čtvrtrok zvolila, jí velmi pomohl. Omladil ji, krásně prodloužil siluetu krku a upozorňuje jím na svůj krásný úsměv a oči. Vůbec účes dodal takovou šťávu a energii do pleti ve velmi náročném roce jejího života,“ sdělila v úvodu módní koučka Kamila Vodochodská. A jak hodnotí ostatní atributy doplňující finální vzhled?

Klenoty českého designu

„Velmi musím pochválit doplňky, které zvolila především od českých tvůrců, protože jsou vidět i tahle podpora a vnímání toho, že v České republice vznikají velmi zajímavé věci,“ nechala se slyšet designérka.

Řeč je především o hedvábných šátcích z dílny Andrey Vytlačilové, které plně odrážely osobnost první dámy. Na zahraničních cestách totiž Eva Pavlová mimo jiné vynesla z její autorské tvorby elegantní, noblesní šálku nesoucí název KOČKY, která jí měla připomínat tu její – milovanou kočku Micku. Pro tvorbu textilní a oděvní návrhářky jsou typické nejen prvotřídní šátky ze 100% hedvábí, ale také vyšívané kabelky, kdy od každé existuje pouze jeden jediný kus. A tak jedinečný umělecký skvost vytvořila Andrea i pro první dámu pro příležitost korunovace anglického krále Karla III.

Modely Evy Pavlové však často doplňují i brože, které neplní pouze módní funkci. Jsou totiž zároveň i mocným komunikačním nástrojem a vyjadřují postoj a charakter svého nositele. Tomuto tvrzení ostatně dostála zejména na inauguraci. Zde první dáma vynesla na fuchsiovém modelu brož od šperkařky Evy Růžičkové, jejímž motivem byla rozkvétající země. Stylizované květy lípy a lístek ve tvaru srdce pak odkazovaly na národní strom, který je hluboce zakořeněn v české historii. Symbolizuje ochranu, pomoc a lásku.

Jindy se však na první dámě také vyjímaly brože od designéra Hanuše Lamra či Michala Kadaníka. A na jaké módní metě by ráda Kamila Vodochodská viděla Evu Pavlovou po delší době? To a mnohem více se dozvíte v úvodním videu!

Trendy kousky inspirované první dámou pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová