Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Bílá košile tak trochu jinak: Jak se aktuálně nosí?

2. června 2023 | 06:00

Instagram je nekonečnou studnicí módní inspirace a pravděpodobně tomu nebude jinak ani v budoucnu. Každou chvílí jím proběhne trend, kterému téměř každý propadne. Od trička s ramenními vycpávkami přes rybářské sandály až po saténový komplet působící jako oblečení na spaní. Dnes se do našeho hledáčku dostala bílá košile. Nic tak zvláštního a nového, máte určitě na mysli. Proč se tedy stala hlavním letním hitem?

Způsob, jak ji nosit, je to, oč tu běží. Už minulé sezony nám ukázala, že její pouhé dolní uvázání na uzel, z čehož se vytvoří vzdušný letní crop top, oživí jinak docela obyčejný look. Nebo když jednu polovinu košile zastrkáte dovnitř kalhot, šortek či sukně, prokážete svému outfitu totožnou službu.

Nyní se ve stylingu uchytila jako druhotný horní oděv, přičemž nepřijde o svou exkluzivitu. Influencerky, které udávají módní směr, ji nosí především rozepnutou jako další vrstvu na krátký crop top či basic tílko. Konečný styling je podtržen širokými palazzo kalhotami, bermudami, cyklistickými šortkami nebo džínami.

Bílou košili s oblibou nosí i Daniela Peštová. Jak ji kombinuje? Na to se podívejte ve videu:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: videohub

Výjimkou není ani kombinace rozepnuté košile s jednoduchými šaty na špagetových ramínkách nebo kombinace košile spolu s horním dílem plavek místo krátkého topu. Bikiny se totiž staly přijímaným oděvem i do města. Otázkou však je, zdali na to máte jistou dávku odvahy. Rozhodně tento vzhled oceníte u vody či na dovolené. A pokud máte onu hranici odvahy a extravagance posunutou o level výše než ostatní, bílou košili můžete nosit i v saténové verzi spolu s širokými kalhotami stejného materiálu. Komplet, který působí jako luxusní pyžamo, je totiž dalším hot trendem. Tak jak letos bílou košili budete nosit vy? 

O stylu nošení se můžete rozhodnout při prohlížení následující inspirace z Instagramu:

Proč vám nesmí chybět bílá košile v šatníku? Tohle je 5 důvodů!

#1 Je variabilní. Dá se kombinovat úplně se vším – hodí se ke kalhotám či sukním různých střihů a s její pomocí vytvoříte nejen romantický, ale také casual či business look.

#2 Je nadčasová. Oděv, do kterého se opravdu vyplatí investovat. Protože nikdy nevyjde z módy.

#3 Sluší všem. Bude lichotit mladé dívce, ženě ve zralém věku i důchodkyni. Omezení se nekladou ani tělesným proporcím – slušet tak bude štíhlým ženám i baculkám.

#4 Unosíte ji po celý rok. Od jara do zimy, v minus 20 °C pod teplý huňatý svetr, v parných dnech zase k šortkám.

#5 Nezruinuje vám rozpočet. Přestože si budete chtít pořídit takovou, která bude disponovat ryze kvalitním materiálem, neudělá vám čáru přes rozpočet jako například kvalitní boty či kabelka.

Sháníte bílou košili za bezkonkurenční cenu? Vyzkoušejte náš internetový srovnávač Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová