Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Když vládne šeříková: Kromě Pavlové ji obléká i královna Letizia, která s ní opět triumfovala!

17. května 2023 | 08:30

Na nedávné korunovaci anglického krále Karla III. reprezentovala první dáma Eva Pavlová v prudce elegantním modelu šeříkové barvy. A právě lila barva sklidila nevídané ovace. Ve snové decentní fialové v poslední době triumfuje i španělská královna Letizia. Čím uhranula tentokrát?

Královna Španělska neustále upevňuje svoji pozici na módním poli a omračuje svými působivými modely. Nedávno sklidila aplaus za výběr lila šatů španělské značky Cho Atelier, které vynesla na Mezinárodní kongres španělského jazyka. Midi šaty se sofistikovanými nabíranými rukávy vkusně doplnila béžovými slingback lodičkami a šeříkovou kabelkou značky OLIVIA MAREQUE.

Jakou skrývá Letizia Španělská minulost? Na její medailonek se podívejte ve videu:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: BPŽ/Karel Dlabač

Recyklace kostýmku

Na tuhle něžnou, tolik harmonickou barvu vsadila i tentokrát, a to při příležitosti návštěvy kongresu Salud Mental España zabývajícího se duševním zdravím. Vyjímala se konkrétně na kalhotovém kostýmku španělské značky Bleis Madrid, který však neoblékla poprvé. Byl na ní spatřen již v roce 2021 při účasti na Světovém dni výzkumu rakoviny.

Stylistický tah

Tehdy zpod jednořadového saka vyčnívalo saténové tílko, nyní ho doplnila elegantnější verzí topu, kterému dominovala bělostná florální krajka. Atributy jako prostřední nažehlené puky na kalhotách a ostrá špička tělových lodiček prokázaly stylistickou službu v prodloužení siluety.

Jaké signály vysílá šeříková barva?

Lila barva označovaná též jako šeříková, leckdy i levandulová, nese opojný, světle fialový odstín. Pozitivně ovlivňuje naši náladu, jelikož navozuje harmonii, ale také vysílá jistou dávku srdečnosti. Navíc je fialová barva v obecném pojetí jistým symbolem spirituality a hodí se zejména na slavnostní obřady.

Elegantní módní kousky pořídíte za skvělé ceny na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na další působivé looky španělské královny se podívejte do naší fotogalerie.

Autor: Žaneta Podlahová