Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Jarní lekce stylu podle královny Letizie: Šeříková ji omladila, zub času ale odhalila šedivými pramínky

28. března 2023 | 18:46

Bývalá novinářka, jež se stala královnou Španělska potom, co její choť Filip VI. usedl na trůn, neustále upevňuje svou pozici na módním poli. Ačkoliv máme vždy chvilkový dojem, že všechna svá stylistická esa vyložila, s každým dalším modelem nadále omračuje. V jakém posledním stylingu naprosto učarovala?

Prudce elegantní a se svěžím nádechem probouzejícího se jara. Tak by se dal v krátkosti popsat nejnovější look, který španělská královna vynesla na Mezinárodní kongres španělského jazyka.

Video se připravuje ...
Letizia Španělská: Rozvedená královna s taxikářskou krví • VIDEO: BPŽ/Karel Dlabač

Když vládne šeříková

Její styling byl opřen o midi šaty španělské značky Cho Atelier, kterým dominovaly svěží, moderní šeříková barva, centrální uzel v dekoltu, lehce nabírané rukávy a smyslný rozparek vpředu. V naprostém souladu je doplnila o béžové slingback lodičky s volnou patou značky Carolina Herrera a lila kabelku OLIVIA MAREQUE. Výrazným prvkem outfitu byly její oblíbené visací náušnice značky Alexandra Plata, které kopírovaly pohyb jejích rozpuštěných vlasů, které hrály barvami.

Přijetí přirozenosti

Španělská královna Letizia totiž přijala trend šedivých vlasů, nechává šedivé pramínky prosvítat ve své jinak hnědé kštici. Dokazuje tak, že šediny lze nosit s grácií a není třeba si z nich dělat přílišné vrásky, jelikož už dávno nejsou tabu, a jsou naopak součástí autenticity a lidské identity.

Důvody šedivění

Za šedivění může pokles produkce pigmentu melaninu. Buňky ve vlasových koříncích s přibývajícím věkem odumírají a ztrácejí schopnost vytvářet pigment. Proto vlasy šednou, a jakmile se produkce melaninu zcela zastaví, je vlas bílý. Jaké jsou další důvody šedivění? To se dozvíte v našem článku zde:

Zamilovala jste se do pastelové lila, kterou vynesla španělská královna, stejně tak jako my? Podívejte se do našeho výběru modelů v této okouzlující barvě!  

Autor: Žaneta Podlahová