Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kate porušila královské pravidlo! Čím pobouřila britský národ?

29. dubna 2023 | 06:00

Styl princezny Kate je vždy vyšperkován do posledního detailu a díky tomu se stala inspirací pro mnoho žen po celém světě. Při každé přiležitosti vypadá dokonale a téměř nikdy ničím nešokuje. Až nyní! Jaký drobný detail zvedl britský národ ze židlí?

Když se začátkem dubna princezna Kate zúčastnila spolu s ostatními členy královské rodiny velikonoční bohoslužby na hradě Windsor, ohromila všechny v kobaltově modrých šatech s kabátem ve stejném odstínu. Tento model jsme na ní mohli vidět již minulý rok na bohoslužbě ke Dni Commonwealthu. Víc než její outfit však pozornost upoutal jeden malý detail – princezna měla nehty nalakované tmavě červenou barvou.

VIDEO: 5 věcí, které má Kate Middleton společné s princeznou Dianou...

Video se připravuje ...
5 věcí, které má Kate Middleton společné s princeznou Dianou • VIDEO: Videohub

Členky královské rodiny mohou nosit nalakované nehty, výrazné barvy však nikdy nebyly povoleny a nehty vždy musely být krátké a upravené. Přestože neexistuje psané pravidlo, sama královna Alžběta II. měla v oblibě jemnou pudrovou barvu Ballet Slipper od značky Essie a princezna Kate ji v této volbě vždy následovala.

Červená manikúra nenechala britský národ bez reakcí. Někteří jásají a odvážnou volbu pochvalují, jiní jsou zase rozčílení. Porovnávají tuto situaci s Meghan Markle, která v roce 2018 na předávání cen British Fashion Awards vynesla černé nehty a byla ihned zavržena za porušení protokolu.

Červenou manikúru měla v oblibě také princezna Diana, zejména v poslední fázi jejího působení v královské rodině. Poprvé měla na sobě červený lak ve svých nechvalně proslulých šatech Revenge Dress, které měla na sobě tu noc, kdy se Charles v televizi přiznal ke své dlouhotrvající nevěře. Tyto přiléhavé a krátké šaty spolu s odvážnou manikúrou měly jasné sdělení: za svým manželstvím udělala Diana tlustou čáru.

Červená manikúra v podání Kate pravděpodobně žádnou vzpouru nesignalizuje. Jednalo se o první velikonoční bohoslužbu po smrti královny a odvážná červená na nehtech Kate mohla být způsobem, jak dát najevo jemné a uctivé sbohem starým tradicím.

 

 

 

 

 

Autor: Aneta Valešová