Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Oslňující Eva Pavlová na Andělech: Od hlavy až k patě v trendech!

17. dubna 2023 | 13:00

32. ročník udílení cen České hudební akademie Anděl se nesl na vlně nostalgie, hudby již zesnulého Mira Žbirky, jenž proměnil čtyři nominace za své posmrtné album Posledné veci, ale i nebývalých ovací. Kdo získal ty největší?

Pocty se dostalo zejména textaři, skladateli, scenáristovi a herci Zdeňku Svěrákovi, který byl uveden do Síně slávy za své texty k písním. Tento speciální okamžik se stal jedním z nejpřekvapivějších momentů hudební ceremonie, jelikož se předání významného ocenění zhostil prezident Petr Pavel.

Děkuji za tu možnost dnes uvést asi hlavní cenu večera a opravdu si toho velmi vážím. Protože se jedná o člověka, který je pro mě celoživotní kulturní konstantou. A to nejenom v rolích divadelních, filmových, jako autor scénářů, textů k písničkám, autor knížek, ale i zkrátka jako člověk, který mě doprovázel celý život a který mě také mnohokrát pobavil, ale i poučil,“ nechal se při předávání ceny slyšet prezident Petr Pavel.

Tip na video z hudebního ocenění: Vdova po Žbirkovi se synem posbírala ceny.

Video se připravuje ...
 • VIDEO: David Turek

Módní ovace

Ovace po čas večera sklízely i dámy na oslavném rudém běhounu za výběr svých modelů. Jednou z hlavních, kterým lze vyslovit módní poctu, je bezesporu Eva Pavlová. Doslova zářila nejen svým vřelým, širokým úsměvem, ale zejména i zvolenými šaty ve fuchsiové barvě.  

Saturovaný odstín značící vznešenost, důstojnost, hrdost i slavnostní náladu plně dostál svému významu. Midi šaty s okázalým řasením v horní části a s důrazem na pas první dámě velmi lichotily. Barvu, jež je hlavním módním tahounem, přimíchala do módního koktejlu spolu s dalším trendy odstínem, konkrétně s metalickou stříbrnou v podobě lodiček s ostrou špičkou a malé kabelky s působivou rukojetí. První dáma tak opět dokázala, že se své funkce zhostila s naprostou noblesou a grácií.

Na ostatní looky z hudební ceremonie se podívejte do fotogalerie.

Autor: Žaneta Podlahová