Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Místo tradičního jarního vzoru obří květiny! Tyhle 3D aplikace vás ohromí

22. března 2023 | 06:00

Neexistuje snad klasičtější a nadčasovější vzor, který si přivlastňuje jaro, než ten květinový. Pokud vám však už spíše připomíná dokolečka omílané klišé či jarní kýč, kterého jste se přesytila, dost možná vás osloví jeho 3D transformace. Módní aplikace v podobě obřích květů se totiž dostaly z přehlídkových mol a oslavných rudých běhounů přímo do regálů obchodů. Zaujmou vás svou opulentností i absolutní ženskostí. S jakým módním koktejlem vyniknou nejlépe?

Nebojte, tradiční florální vzor nevymizí z módní scény ani tentokrát, takže i ty největší milovnice klasického jarního motivu si přijdou na své. Avšak dost možná oba dva břehy – milující i ten zatracující – letos navnadí 3D aplikace v podobě rozkvetlých, monumentálních květin – takových, které byly hlasité nejen na nedávných Oscarech.

Hlavní trend oslavných běhounů

Dekorovaly dlouhé večerní, jež vynesly známé krásky na oslavný koberec. Do tohoto květinového šílenství se zamilovala především herečka Halle Berry, která předvedla bílé šaty od Tamary Ralph s hříšně vysokým rozparkem a dominantním halter střihem s průstřihy. A právě tyto dvě hlavní domény šatů kopírujících siluetu zdobily něžné květiny zbarvené v růžovém zlatu.

Video se připravuje ...
Kdo a co vynesl na Oscary? Zářily Kidmanová, Weaverová i Berryová • VIDEO: Reuters

K Halle Berry se na Oscarech připojila i herečka Nicole Kidman s černou róbou Giorgio Armani Privé. Květinové motivy zdobily především její rameno a bok. Jedny z nejvýraznějších se však objevily na britské modelce a herečce Suki Waterhouse, která třpytivou róbu Elie Saab s 3D květinou vynesla na Vanity Fair Oscars Party. Dominantní květ taktéž zdobil rameno, jako tomu bylo u Nicole Kidman, ale i část poprsí tak, že zapříčinil luxusní asymetrii. A právě se siluetou na jedno rameno si tento trend hravě rozumí.

Exotika i romance v kolekcích designérů

Nejen typické tvary rozkvetlých květin se staly hlavním zdrojem inspirace designérů a značek. Ale i tropická královna, konkrétně anturie, se stala poznávacím znamením jarní a letní kolekce značky Loewe. Červené, bílé, ale i zelené květy se vyjímaly na šatech a topech v naturální i saturované paletě barev.

Oproti tomu polská designérka Magda Butrym má ve svých kolekcích zastoupen tradiční romantický tvar květin. Stojí za jejím autorským rukopisem, a dotváří tak její ženskou, velmi elegantní tvorbu, která je však úzce spjata se silnou dávkou sex-appealu a smyslnosti.

Stylový koktejl

Tyto designérské kousky se však s rychlostí blesku přesunuly i do ulic městské džungle. A s čím vyniknou nejvíce? Pokud jimi chcete ozvláštnit svůj současný minimalistický šatník, zvolte 3D květiny v podobě doplňků. Na výběr máte z chokerů na krk, které se opětovně vrátily do popředí trendů, ale také z bot, kabelek, sofistikovaných broží nebo čelenek. Ty zkombinujte s jednoduchými šaty, kalhotovými či sukňovými kostýmky, ozvláštnit jimi ale můžete i džíny spolu s topem na špagetových ramínkách. Jestli ale chcete být opravdu vidět, nebojte se zvolit hlavní atributy looku, jako jsou šaty, sukně či top, s touto květinovou dekorací.

Originální módní doplňky pořídíte za skvělé ceny na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na ten nejlepší výběr se podívejte do naší fotogalerie.

Autor: Žaneta Podlahová