Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Jarní boty, které vytáhnete jako první: Letos bude ale klasika o dost odvážnější!

17. března 2023 | 06:00

Naše vroucné přání se konečně mění v realitu. Ač nás budou ještě pár dní zkoušet aprílové počasí a dozvuky zimy, jaro se skutečně hlásí o slovo. Což znamená jediné: zazimovat kozačky a přivítat svěží obuv! Tento osvobozující a odlehčující pocit bude však podpořen vskutku pestrou paletou barev i extravagantními prvky, které zachvátí i nadčasovou klasiku. Které boty si vás letos obmotají kolem prstu?

Baleríny, tenisky a mokasíny. Tři obuvní mušketýři, kteří s námi pokaždé otevřou jarní sezonu, a jsou tak ideální do přechodného období na sklonku zimy. To však není jediné pojítko, díky kterému mají každoročně čestné místo v našem botníku. Jsou totiž komfortní, lehce kombinovatelné, s nimi pokaždé dosáhnete jiného vzhledu, a navíc nepodléhají věku. Jsou tak určeny pro všechny ženy bez omezení. A letos se neomezují ani ony. Minimalistická klasika se totiž přerodila v extravaganci, která bude hlasitým prvkem vašeho looku. Čím tedy budou letos vynikat?

Které barvy budou kralovat nejen na jaře? To se dozvíte ve videu:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

Tenisky: Nadčasová bílá s cool prvky i hravé neonky

Tenisky jsou jednou z výhodných investic, které se vám zúročí, a u bílých s jednoduchým designem tento fakt platí dvojnásob. Ani letos nepoleví na své oblibě, avšak budou jim hravě konkurovat jejich ozvláštněné verze. Klasické bílé budou totiž dekorovány džínovým efektem či metalickými barevnými motivy v nejčastějším zastoupení proužků. Metalické odlesky v odstínech akvamarínové, fuchsiové či žluťáskové, ale i denim jsou totiž žhavými trendy, které se letos nepromítnou pouze na obuvi.

Pokud máte po výrazných barvách doslova absťák, potěšíme vás i celoplošně barevnými modely. Uchvátí vás neonová zelená, sytě růžová, svěží barva limety, něžná levandulová, ale i signální modř. A jak tyto saturované barvy kombinovat? Nechte je vyniknout jakožto jediný barevný element ke zbytku minimalistického looku, nebo si naopak můžete pohrát s trendy color-blockingem po vzoru protřelých influencerek.

Baleríny, nebo taneční piškoty?

Oblíbené baleríny dostaly zbrusu nový plášť. Konkrétně zavání baletní estetikou, jelikož svým designem opřeným o elastický měkký reliéf a minimalistický pásek přes nárt doslova evokují baletní piškoty. Nejčastěji budou k vidění v metalických barvách, jako jsou stříbrná, zlatá či bronzová. Více o těchto botách se dozvíte v našem článku zde:

Energické mokasíny

Neochudíme vás ani o mokasíny, které mají privilegovanou schopnost dodat do každého looku atypicky naleštěný vzhled bez námahy. Po loňském vzoru budou i tuto sezonu vyčnívat svou robustní podrážkou, ke které se připojí výrazné barvy, ale i extravagantní prvky v podobě masivních řetězů a blyštivých spon se štrasem.

Stylové boty za výhodné ceny pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na ty nejbarevnější modely sezony se podívejte do naší fotogalerie.

Autor: Žaneta Podlahová