Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jak vybrat styl nehtů, aby dokonale podtrhl váš šarm? Záleží na délce a šířce prstů!

  • Vhodný tvar nehtů závisí na délce a šířce prstů
    29. března 2023 | 06:00

    Říká se, že upravené ruce zdobené vkusnou manikúrou jsou vizitkou každé ženy. Možná, že si ale při jejich úpravě kladete i vy otázku jednoho věčného sporu. Kulaté, hranaté, nebo snad do špičky? Máme pro vás odpověď! Podle čeho byste se měla rozhodnout při výběru tvaru nehtů?

    Ne všechny dámy vědí, že než zamíří na manikúru, je dobré mít jasno v tom, který styl nehtů se k nim nejlépe hodí. Záleží především na délce prstů a šířce nehtů. Jakou manikúru byste si podle toho měla na rukou vykouzlit?

  • Máte dlouhé hubené prsty? Zvolte krátké kulaté nehty

    Pokud máte dlouhé a štíhlé prsty, zvolte kulatý krátký tvar nehtů. Vaše prsty tento styl mírně opticky zkrátí a kromě toho jim dodá vzhled plný elegance. Tento typ nehtů se hodí například pro manažerky a ženy na významných pozicích, ale i pro ženy, které pracují manuálně — kulaté nehty ideálně dotváří look, který říká, že jste nejen praktická, ale zároveň máte vkus a smysl pro aktuální trendy. Jejich další výhodou je, že jsou nadčasové, takže budou v kurzu neustále. Vyhnete se s nimi také riziku nežádoucího lámání dlouhých nehtů, které znesnadňuje každodenní běžné činnosti.

    Jaké jsou aktuální trendy v manikúře? Zjistíte ve videu:

    Video se připravuje ...
    Tyhle nehty letos musíte mít! Nejžhavější trendy v manikúře pro rok 2023. • VIDEO: Videohub

  • Úzké nehty zvýrazní tvar do hranata

    Pokud se domníváte, že vaše nehty příliš nevyniknou, protože jsou úzké, bude jim svědčit spíše hranatý tvar a krátká délka. Jde o poměrně snadnou úpravu, kterou hravě zvládnete sama doma s pomocí pilníku. Stačí nehty trochu rovně upilovat a následně zaoblit ostré hrany obroušením. U kratších hranatých nehtů se nebojte experimentovat s barvami a zdobením. Vyberte si klidně tmavé, nebo naopak zářivé odstíny. Budou vypadat dobře, i když povyrostou, a nemusíte je proto upravovat častěji než přibližně jednou za tři týdny. Takové nehty ocení téměř každý, kdo je časově vytížený.

  • Dlouhé hranaté nehty opticky prodlužují

    Máte krátké prsty? Pak jsou dlouhé hranaté nehty vhodné právě pro vás. Můžete mít jistotu, že s tímto stylem nehtů půjdete rozhodně se současnými trendy. Vaše ruce budou díky nim nepřehlédnutelné. V případě, že jste hrdou majitelkou nelámavých a pevných nehtů, stačí, když nehty necháte povyrůst a pak je pilníkem upravíte do požadovaného tvaru. Hezké a oblíbené jsou ale i gelové nehty tohoto tvaru, které nosí ženy se slabými nehty.

  • Oválný tvar se hodí pro všechny

    Vůbec nejoblíbenějším tvarem, který se hodí pro všechny typy a délky nehtů, je ten oválný. Sluší zkrátka všem. Jestli se zrovna nemůžete rozhodnout, jaký typ je vám dělaný na míru, s oválným tvarem nemůžete šlápnout vedle. Hodí se k němu všechny barvy laků a budete s ním za hvězdu. Vypouklé obrysy nehtů připomínají vejce, což vám umožní zkoušet různé odstíny podobně, jako je tomu při barvení velikonočních vajíček. Stejně univerzální je tvar mandle, který se také hodí pro všechny, navíc obsadil první místo v žebříčku popularity. Jediným háčkem je náročnější obtížnost tvarování, které se vyplatí pořádně natrénovat. Pokud si na něj netroufáte, svěřte své ruce do péče manikérce.

  • Tvar stiletto pouze pro odvážné

    Tvar stiletto, který vzniká vypilováním nehtů do co nejostřejší špičky a je určen pro skutečně dlouhé nehty, potěší všechny dámy, které klasický styl nehtů už nudí. Délka nehtů takového stylu se obvykle pohybuje od jednoho a půl až do pěti centimetrů. Vzniká tak skutečně výrazná a neopomenutelná manikúra. Tvarem připomíná ostří nože nebo dýky. Odtud též pochází název tohoto trendu — stiletto znamená dýka. Stiletto nehtům sluší výrazné barvy a zdobení. Jde o extravagantní umění, jehož tvorbu se vyplatí přenechat zkušené manikérce. I když je vhodné pro jakoukoliv délku a šířku prstů, počítejte s tím, že vás taková délka nehtů může v lecčem omezovat. Když už se pro stiletto rozhodnete, nejprve začněte kratší délkou, postupně pak můžete přejít na delší tehdy, když se naučíte se svými dlouhými křiklavými drápky fungovat.

    Přípravky pro krásné a zdravé nehty najdete za skvělé ceny na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Tereza Brožová
Diskuse ke článku
.