Čtvrtek 20. června 2024
Svátek slaví Květa, zítra Alois
Polojasno 26°C

Červený koberec z Českého lva překvapil! Nabídl iluzi, omlazující třpyt i sexy rafinovanost

4. března 2023 | 22:15

30. jubilejní ročník udílení filmových cen přichází po třech letech s tradiční pompou bez omezení. Komorní, uspěchaný a atypický mód minulých ročníků Českého lva vystřídala pompéznost slavnostní ceremonie oslavy filmu a s ní i opulentní róby známých krásek, které se v převážné většině mohou rovnat světovému formátu. O kterých róbách je řeč, koho dlouhá večerní omladila a u koho se tajil dech?

Oslavné rudé běhouny s sebou nesou módní klopýtnutí i fantastické podívané. Nejinak tomu bylo i na červeném koberci Českého lva, avšak překvapujících rób nebylo letos pramálo. A oslnily vytříbeným střihem podtrhujícím půvab nositelky, okázalým designem zlatých českých ručiček či smyslnou rafinovaností. Tady je máme!

Na největší trapasy Českých lvů se podívejte ve videu!

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

Hollywoodský i omlazující třpyt

Třpytivou róbu kopírující siluetu s leskem světového formátu předvedla herečka Elizaveta Maximová. Invenci stylu jinak minimalistickému střihu dodávala volně visící látka linoucí se z jejího levého ramene. Metalické psaníčko i decentní svěží líčení podtrhly celkově fungující hvězdný look.

Na róbu s flitrovým reliéfem vsadila i herečka Veronika Žilková. Dlouhé večerní excelovaly decentní vlečkou, jež byla ideální svou délkou, a splňovaly etiketu Black Tie. Atributy jako zavinovací střih, nabírané krátké rukávy i světlá barva jednašedesátiletou herečku zcela omladily. Jistá rozpačitost přichází s účesem, který nevyznívá ledabylostí, nýbrž neupraveností.

Zlaté české ručičky

Jednu z nejokázalejších rób vynesla herečka Martha Issová značky CHATTY. Designérky Radka Sirková a Anna Tušková tvořící pod tímto módním pseudonymem oblékají herečku pravidelně, a jak se nechala herečka sama slyšet, návrhářskému duu je věrná, neskutečně ji baví a inspiruje. A jejich růžová noblesa byla opravdu inspirující. Zaujala detaily v podobě florálního, tolik jemného motivu i kapes! Střih s útlým živůtkem a rozšířenou sukní herečce velmi lichotil.

Jedinečná originalita i zeštíhlující efekt

Nejoriginálnější šaty pak bezesporu oblékla herečka Zuzana Stivínová z dílny Lukáše Macháčka. Dvoubarevnost s dominantním černým středem iluzionisticky zeštíhlila postavu půvabné herečky. Šaty tak nabídly nejen eleganci, ale i značný důvtip.

Sexy, ale rozhodně ne vulgární

Na nádhernou dceru modelky Ivy Kubelkové bylo radost pohledět. Ač Natálie Jirásková oblékla na míru šitou róbu, která zakrývala jen to nejnutnější, nevyznívala ani sebemenší vulgaritou. Naopak – halter střih i tmavé tóny šatů z ní udělaly smyslnou femme fatale.

Inspirovaly vás modely z Českého lva? Elegantní šaty za skvělé ceny vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na další povedené dlouhé večerní – róby hereček Aleny Dolákové, Jenovéfy Bokové či Kláry Melíškové – se podívejte do fotogalerie.

Autor: Žaneta Podlahová