Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Tyhle trendy z ulic New Yorku uvidíte za chvíli všude! Potěší zralé ženy i mladice

16. února 2023 | 06:00

New Yorkem se prohnala módní bouře různorodého stylingu při příležitosti týdne módy. Které výstřely z ulic americké metropole budou kralovat jarní sezoně? Ze street stylu lze predikovat závan nostalgie z nultých let nového tisíciletí i nástup energické barvy, která dodá umírněné klasice jistý náboj vzrušení. O kterých trendech tu vedeme řeč?

Zima sice ještě není u zdárného konce, ale vzhledem k prodlužujícím se dnům a polehounce se zvyšující teplotě se už bytostně těšíme na údery prvních jarních paprsků. A s novou sezonou nepochybně přijde svěží závan nových trendů. U letošních módních must-have budete mít ale jistý pocit déjà vu. Navrací se totiž móda z počátku nového milénia v čele s nadvládou denimu. A právě denim bude skloňovaný ve všech pádech.

Hlavním tahounem budou především cargo jeans, které budete znát spíše jako staré dobré kapsáče. Tyto převážně khaki či béžové kalhoty s vojenskou estetikou, jež neměly vždy růžovou pověst, berou přední módní příčky doslova útokem. Staly se totiž elegantnějšími než kdy dříve a ve své nové, svěží iteraci v podobě volných džínů vypadají vskutku sofistikovaně. Obzvláště pak tmavé cargo jeans zavánějí exkluzivním dojmem spolu s lodičkami s ostrou špičkou. V tomto cool kombu byly viděny i v ulicích New Yorku, navíc ozvláštněné topem s halter střihem.

Které další střihy budou kralovat letošnímu roku?

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

Do denimu se však můžete obléknout od hlavy až po paty, jak určují nejnovější trendy. Spárujte tak široké džíny spolu s denimovým topem a košilí s hravým, dvoubarevným přechodem. Ombré efekt i patchwork totiž opět přichází na scénu.

S nástupem jara vás však okouzlí zejména květiny. Klasický florální vzor, který je pro mnohé už dokolečka omílaným klišé, však nečekejte. Bavíme se tu totiž o 3D květinách, které zdobí chokery kolem krku, šaty, topy, dokonce i boty. A nebylo tomu jinak ani v New Yorku. 3D květiny byly v hojném zastoupení především na šatech, které se vyjímaly v jejich horních i dolních částech.

Rozradostní vás i opravdu pestrá, tolik výrazná paleta barev. Po růžovém šílenství hlásí velmi hlasitý nástup červená. Od bordó, přes signální červenou, až po energickou barvu šafránu se značným podtónem oranžové. Méně výrazné tóny i hlubší odstíny panovaly na molech i v ulicích. Tato energická barva vdechne vašim klasickým kouskům absolutně nový život a dodá vašemu každodennímu looku jistý rafinovaný i sexy náboj. Neboj se ji spárovat s odstíny svěží limety, která bude červené konkurovat. Na tyto signální barvy by se měly zaměřit především zralé dámy, kterým dodají do tváře absolutně mladistvý vzhled.

Trendy oblečení za nejvýhodnější ceny pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Jaké další trendy budou vévodit jaru? Na to se podívejte v naší fotogalerii.

Autor: Žaneta Podlahová