Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Oněmíte úžasem! Sedmdesátiletá první dáma byla skutečným skvostem cen Grammy

6. února 2023 | 16:44

Prestižní hudební ocenění, které v neděli 5. února ovládlo Los Angeles, se neslo na vlně světového rekordu, nekonečného talentu umělců i okázalých rób. Jednu z nejpůsobivějších oblékla americká první dáma, která zastínila dámy daleko mladších generací. Pokud však máte pocit, že jste obdobnou dlouhou večerní na Jill Biden již viděli, nejste daleko od pravdy!

Ačkoliv ceny Grammy ovládla zpěvačka Beyoncé, která trhla světový rekord počtem dosud získaných ocenění, Jill Biden na sebe strhla nevídanou pozornost zvolenou róbou, která ji naprosto omladila. Dlouhá večerní z dílny Oscar de la Renta se vyjímala svou na dálku zářivou zlatou barvou, reliéfem sestávajícím z okázalých lístků, ale především svým střihem obepínajícím siluetu a spadlými rameny.

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Reuters

Není divu, že stejný střih s odhalujícími rameny předvedla americká první dáma již na konci loňského roku. Je zřejmé, že jí dodává kýžený šmrnc, značnou dávku ženskosti i exkluzivity. Obdobu v černém zvolila pro slavnostní večeři v Bílém domě, a to při příležitosti návštěvy francouzského prezidenta Emmanuela Macrona.

Na pódiu Jill Biden tak zvoleným modelem sklidila nevídané ovace. Zhostila se totiž také důležité funkce, tedy vyhlášení výsledků hned dvou kategorií – nejlepší píseň roku, kterou získala Bonnie Raitt, ale i nejlepší píseň podněcující společenskou změnu. Letošním vítězem se stal pětadvacetiletý íránský zpěvák a skladatel Shervin Hajipour.

Pocty se mu dostalo za hit s názvem Baraye, jde o protestní píseň, která se stala hymnou protestů v celém Íránu. První dáma označila vítěznou píseň za mocné a poetické volání po svobodě a právech žen. „Píseň může sjednotit, inspirovat a nakonec změnit svět. Počínaje dnešním rokem uděluje Recording Academy novou cenu, kterou oceňuje píseň, jež odpovídá sociálním problémům naší doby a má potenciál pozitivního globálního dopadu,“ nechala se slyšet Jill Biden.

Na to, jak to první dámě slušelo, se můžete podívat do naší fotogalerie. Naleznete v ní i další její působivé looky.

Autor: Žaneta Podlahová