Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Když výstřih nedovolí jinak: Jak nahradit podprsenku? Tohle jsou zaručené triky!

13. února 2023 | 06:00

Ráda byste si oblékla šaty či top na speciální událost, ale zavrhla jste je už v prvních několika sekundách vzhledem k tomu, že jejich střih by nevzhledně odhaloval ramínka od podprsenky, ba dokonce její převážnou část? Existuje však už několik způsobů, jak nahradit podprsenku i v momentě, kdy je varianta „na ostro“ pro vás absolutně nepřípustná. Jaké tipy jsou na módním poli stálicí a jakému triku podlehl nespočet influencerek?

Každá se jistě dostala do situace, kdy váhala nad vysněným modelem vzhledem k tomu, že jeho střih nedovolil nošení klasické podprsenky. I já jsem se zrovna nedávno s tímto problémem potýkala, když jsem vybírala dlouhé večerní na Česko-Slovenský ples. Róba od české návrhářky Debbie Brown totiž disponovala nejen velmi hlubokým výstřihem vpředu, ale i celými odhalenými zády. Jenže snových šatů, které mi padly doslova jako ulité, jsem se nechtěla vzdát a nakonec jsem je brala jako výzvu, výzvu k tomu, vyzkoušet nové způsoby, jak efektně nahradit podprsenku.

VIDEO: Špatný obvod i nastavená ramínka: Tyhle chyby už neudělám!

Video se připravuje ...
Špatný obvod i nastavená ramínka: Tyhle chyby už neudělám! • VIDEO: Petr Cífka/BPŽ

Moc dobře jsem věděla, že existují samodržící podprsenky, respektive se pod tímto názvem schovávají dva silikonové nalepovací košíčky bez spojovací konstrukce, takže jsem udržela nervy na uzdě. Ovšem co mi nedávalo lehce spát, bylo, že se látka přece jen při pohybu lehce odhaluje, a může tak zavinit odhalení i této varianty. Jak jsem tedy vyřešila tento poměrně prekérní střih?

Nálepky na bradavky i neviditelná oboustranná páska

Po dlouhé úvaze padla volba na textilní krytky na bradavky ve tvaru kytiček v tělové barvě. A po rozhovoru s obchodní asistentkou jsem nemohla zvolit jinak. „Tyto nálepky bych vám doporučila jako nejlepší možnou variantu. Efektně zakryjí bradavky, čímž zabrání jejich prosvítání. Mnoho žen chodí právě pro ně v aktuální plesové sezoně,“ sdělila mi s ochotou prodávající a zároveň vyřešila druhotný problém s odhalující se látkou. „Pokud k nim navíc zvolíte oboustrannou průhlednou pásku, kterou si můžete libovolně ustřihnout sama a nalepit na tělo a zároveň na látku šatů, nemělo by dojít k žádnému faux-pas, a vy si tak bez starostí užijete večer,“ dodala mladá slečna.

A opravdu užila. Z počátečních obav se stalo komfortní nošení jinak odvážného střihu šatů. Vše drželo na svém místě a pásky jsem následně po plesu jednoduše odlepila. Obávala jsem se i podráždění kůže vzhledem k její značné citlivosti, ale i tyto obavy byly naprosto zbytečné.

Tejp nejen pro sportovce

Nutno podotknout, že disponuji malými prsy. Pro dámy s většími ňadry by tak možná tento způsob byl značně nepřijatelný. Absenci podprsenky můžete také vyřešit tejpem v tělové barvě, který je přímo určen na poprsí. Seženete ho v obchodech se spodním prádlem. Pásku lze nalepit podle vlastních potřeb i střihu oblečení. Existuje množství způsobů, jak ji nalepit a přitom dosáhnout i kýžené opory. Podívat se na ně můžete ve videu:

Tento způsob náhrady se stal doslova hitem na sociálních sítích a oblíbila si ho nejedna influencerka. Jednou z nich je i blogerka Dominika Pokludová, která sklidila za video návod lepení pásky nevídané ovace. „Tohle je ten nejlepší tip z Instagramu,“ opakovalo se u fanynek. Jediné pochybnosti nastaly při otázce sundávání. Přirozené obavy jsou totiž reakce pokožky, ale i bolestivé odlepování. Základ úspěchu tvoří přiložení vatového tamponku na bradavky, silikonová krytka nebo náplast, kterou zvolila sama blogerka. Prsní pás pak lze jednoduše bez bolesti sundat v horké sprše nebo za použití odstraňovače tejpu, který ho v několika sekundách povolí. Dokáže zároveň odstranit zbytky lepidel i mastnotu.

Elegantní večerní šaty za nejlepší ceny pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Jaké jsou další možné varianty? Na to se podívejte do naší fotogalerie!

Autor: Žaneta Podlahová