Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Souboj žluté: Vsadíte na ni podle Kate, hlasatelky Retkové či sexy padesátnice?

8. října 2022 | 06:00

Žlutá barva je ideálním odstínem na podzim. Jsou v ní totiž citelné dozvuky léta, a je tak receptem na pošmurné nálady. Navíc dodá do tváře mladistvý nádech. Ne nadarmo ji tak nosí zralé ženy i dámy královské rodiny, které jsou proslulé zářivými barvami. Jak ji tedy kombinovat na podzim? Na to dostanete odpověď od televizní legendy Marie Retkové, moderátorky a porotkyně talentových soutěží Amandy Holden, ale i od princezny Kate.

Žlutá má mnoho podob. Od svěží žluťáskové, která nám připomíná rozpuk léta, stejně tak jako její sytě výrazná obdoba, až po okrovou, jež vyniká kombinací hnědých a žlutých odstínů, čímž vzniká opojný zlatavý nádech. Je vlastně vizuálně podobná známější hořčicové barvě, které právě na podzim hraje do karet. Připomíná totiž nejen dozvuky léta, ale i spadané listí. A přesně tyto odstíny v nedávné době zvolily i naše dnešní dámy. Pojďme si je více přiblížit!

Jak neotřele kombinovat barvy na podzim? Na to se podívejte v pořadu Souboj velikostí S vs. XL!

Video se připravuje ...
Souboj velikostí S vs. XL: Nebojte se trendy barev • VIDEO: Videohub

Princezna z Walesu v sofistikované okrové

Je to jen pár dní, co se Kate po dlouhé době objevila v zářivé barvě. Poté, co zarmoutilo celý svět úmrtí královny Alžběty II., byla několik týdnů pochopitelně zahalena převážně v černé. O to více právě okrovou rozradostnila přítomné v porodnici všeobecné nemocnice Royal Surrey County Hospital, kde navštívila novopečené maminky, těhotné ženy, ale i porodní asistentky. Jednotka, ve které se každoročně narodí až tři tisíce miminek, letos získala ocenění od UNICEF. Princezna z Walesu se tak dozvěděla více o podpoře, kterou poskytuje těhotným ženám i čerstvým maminkám.

Příval pozitivní energie z ní tak sršel právě vynesenými žlutými šaty značky Karen Millen. Vynikaly skládanou sukní v midi délce, elegantním opaskem, nabíranými rukávy i sofistikovaně prošitým výstřihem do V. Takto zářivý model zkombinovala s námořnickými doplňky v podobě psaníčka a semišových lodiček s ostrou špičkou, jež patří mezi princezniny oblíbenkyně. Šaty jsou tak vhodné do babího léta, můžete je zkombinovat i s balerínami či mokasíny, v nepřízni podzimního počasí budou ladit s kabátem přibližně stejné délky a s vysokými kozačkami na podpatku.

Nestárnoucí Retková ve svěží žluťáskové

Televizní legenda, moderátorka Českého rozhlasu Marie Retková se nedávno ukázala ve společnosti v tolik mladistvém looku, ve kterém naprosto zářila. Stěží byste této půvabné dámě hádali 66 let. Ačkoliv hlasatelka vsadila na nadčasové kousky, s nudou si rozhodně netykaly. Look založený na tričku s dlouhými rukávy a kulatým výstřihem doplněný o stylovou lehkou prošívanou bundu, tmavé džíny upnutého střihu a bílé doplňky v podobě tenisek a batohu značky Guess byl přímo trefou do černého. Tedy pardon, do žlutého! Nejen tato zářivá barva totiž nositelku omladila. Jsou to pak i právě již zmíněné doplňky, na které by měly sázet dámy tohoto věku. Tleskáme, paní Retková!

Sexy padesátnice Holden v trendy syté žluté

Moderátorka a porotkyně talentových soutěží Amanda Holden je chodící inspirací. Ačkoliv je vynesený outfit staršího data, v naší trojici má své čestné zastoupení. Britská televizní hvězda je totiž známá pro výrazné barvy a neotřelé kombinace. A jak si pohrála tato jednapadesátiletá diva s naší dnešní barvou? Svítivě žlutou halenku s vázačkou na mašli doplnila midi koženou sukní v pouzdrovém střihu. Zbytek doslova zpíval s elegantním kabátem v odstínu slonové kosti a lodičkami s ostrou špičkou. Look, který z vás vytvoří pravou dámu.

Stylový outfit za nejvýhodnější ceny vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na nákupní tipy se podívejte v naší fotogalerii: 

Autor: Žaneta Podlahová