Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

V pyžamu za bílého dne! Noční prádlo neovládlo ložnice, ale ulice!

17. června 2022 | 06:00

Konečně se vám sen stane skutečností. A to doslova. Pokud jste si přála strávit celý den v pyžamu, konečně se vám to vyplní. Protože oblečení, které má na první pohled od nočního úboru pramálo rozdílných aspektů, se zařadilo do hlavních trendů sezony. Letními módními tahouny však nejsou tyto kousky poprvé a není se čemu divit. Svými volnými střihy si podmaní všechny pohodářky, lesk i barvitý reliéf zase všechny maximalistky. Ovšem jistou dávku odvahy budete muset prokázat. Protože zvídavé pohledy vás pravděpodobně neminou…

Přesně tak, legraci si neděláme. Pyžamové komplety, které domácí pohodu vyměnily za rozpálené ulice, znovu udeřily a rozvířily vody aktuálních trendů, mezi kterými bojují a chtějí si utrhnout tu největší pozornost. A není zrovna těžké si kus tohoto statusu vydobýt. Pokud co-ord set z lesklého reliéfu obléknete, pozornosti kolemjdoucích zkrátka neuniknete. Ptáme se ale, proč se i nyní potom, co se „prádlový styl“ už dávno vkradl do našich šatníků, neustále pojí s nepochopením.

To, že je tu s námi už řádku let a je přijímaným stylingem i ve společnosti, dokazují fakta z minulosti. Stačí se vrátit do devadesátých let, kdy si slip dress evokující noční negližé (šaty z velmi lehkých materiálů, jako jsou hedvábí či satén, doplněné o tenká, špagetová ramínka) oblíbila nejedna slavná dáma. Dlouhé černé se vyjímaly na Jennifer Aniston, která je vynesla coby hlavní hvězda kultovního seriálu Přátelé na červený koberec. Pro Kate Moss byly stálicí na divokých párty a k velkému překvapení se objevily i v šatníku elegantní princezny Diany.

Ta je oblékla v roce 1996 na nejočekávanější módní událost roku Met Gala, která je přehlídkou těch nejoriginálnějších a nejušlechtilejších rób jako hold Metropolitnímu muzeu v New Yorku, konkrétně kostýmnímu institutu. Černé dlouhé saténové šaty s krajkovým lemováním v dekoltu doplnila Diana monumentálním perlovým náhrdelníkem s výrazným kamenem uprostřed a černými lodičkami. Dlouhá večerní róba byla z dílny legendární značky Dior.

A i nyní jsou právě slip dress těmi oblíbenými mezi šaty. Stačí do nich totiž jen vklouznout a pak už si užíváte maximální komfort vzhledem k ultratenkému materiálu. Navíc vyznívají puncem vytříbené elegance a lze s nimi vytvořit nespočet jiných stylů. A o nadčasovosti vás příliš dlouho nemusíme přesvědčovat.

Ale přestože stejnými klady oplývá saténový co-ord set, který je z větší části opřen o široké kalhoty a košili s fazonovým límečkem, dělí lidi na dva tábory – na ty, již tyto šaty milují, a na ty, již jimi opovrhují. Milující strana je v tom pravděpodobně až po uši od doby, kdy před čtyřmi roky obletěly fotografie herečky Sarah Jessiky Parker svět. Ta vynesla do ulic New Yorku v rámci natáčení reklamního spotu pro italskou značku Intimissimi saténové pyžamo. Komplet v hořčičné barvě s rozdílnými vzory horního a dolního dílu – tedy kombinace proužků s florálním motivem za doprovodu zářivě růžových lodiček a malé kabelky – nám okamžitě připomněl Carrie Bradshaw. A přesně jako s tímto alter egem se to má i s naším saténovým kompletem...

A jak to máte vy? Zamilujete se stejně jako my do těchto pohodlných kompletů, nebo raději nebudete pokoušet přílišnou výstřednost?

Co-ord sety totiž aktuálně v obchodě nenaleznete v příliš tlumených barvách, hýří naopak paletou rozpáleného slunce, barvami květin i oceánu. Ale nebojte, přece jen trochu střízlivosti naleznete v černém či smetanovém zbarvení. Na výběr těch nejlepších se můžete podívat do naší fotogalerie: 

A jak je nosit? Račte se inspirovat z Instagramu!

Na další módní inspiraci se podívejte do videa:

Video se připravuje ...
Sto let proměn šatů! • VIDEO: Videohub

Autor: Žaneta Podlahová