Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Hit jménem džínové bermudy ovládl Instagram! Jak je nosit právě teď?

7. června 2022 | 06:00

Krátká verze kalhot je v období léta nepostradatelným kouskem a dost možná se v nich budete cítit lépe než v sukních. Červeně blikající vykřičník vám však může bít na poplach v momentě, kdy si vzpomenete na všechny ty mini délky džínových šortek. Nebojte, nepanikařte. Nejsou to přece jediné střihy, které obchody nabízejí. Naopak – letos se obzvláště daří denimovým bermudám, ve kterých se lacině rozhodně cítit nebudete.

Šortky jsou každoroční klasikou a oblibě se těší především díky své variabilitě nošení. Dominantou mezi letošními střihy jsou právě bermudy. Ty se sice staly národním oděvem bermudských byznysmenů, u nichž tvoří jejich každodenní outfit, nevznikly ale na tomto zámořském území Spojeného království v Atlantiku.

Jejich historie začala v koloniálních dobách britského námořnictva Royal Navy. Britští vojáci se totiž najednou ocitli v tropických oblastech, proto si zkrátili kalhoty do přibližné délky 3 palce nad kolena (7,5 cm). V současné době jsou tyto uniformní krátké kalhoty součástí oblečení námořnictva, ale i některých policistů. Nynější délka těchto kalhot se tou původní inspirovala, ale ponejvíc uvidíme o něco delší, nebo naopak kratší – či ty končící těsně nad koleny.

Tyto dlouhé šortky ovládly trendy už minulý rok, kdy jim kraloval denimový materiál a především velmi upnutý skinny střih à la cyklistické šortky. Letos se nohavice rozšířily a svobodu kroku vám propůjčí rovná, mírně i více rozšířená varianta.  

Vzhledem ke své délce budou i skvělým oděvem do kanceláře! Pokud je doplníte minimalistickou košilí s dlouhým nebo krátkým rukávem, podpatky a kabelkou do ruky, rázem je přeměníte na doslova elegantní vzhled. V chladnějším počasí outfit můžete doplnit oversized sakem. Pokud se chystáte na rande, večeři s přítelem či na drink s kamarádkou, denimové šortky zkombinujte s crop topem či smyslným korzetem, sakem a podpatky. Naopak na městské pochůzky budou zpívat v harmonii s teniskami či plochými sandálky a halter topem.  

Na další dávku módní inspirace z Instagramu se podívejte níže! Stylové bermudy vybírejte také na našem internetovém srovnávači.

Ten nejlepší výběr džínových bermud jsme pro nás nachystaly do fotogalerie:

Inspiraci načerpáte i z následujícího videa:

Video se připravuje ...
Souboj velikostí S vs. XL: Kalhoty, které sednou i boubelkám • VIDEO: Videohub

Autor: Žaneta Podlahová