Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Přišel jejich čas! 50 nejkrásnějších sandálků, které budete zbožňovat

30. května 2023 | 06:00

Konečně! Do vypuknutí oficiálního začátku léta nám sice ještě několik dní zbývá, ale podle teplot si už začínáme pomýšlet na dovolenkový, sluneční mood, na který jsme se tolik těšily! Konečně tak můžeme po dlouhých měsících odhodit plné boty a odhalit své nožky v sandálkách. A právě kolem nich se bude točit letošní sezona. Které přemění váš outfit ve wow-efekt?

Až příliš se soustředíme na výběr letního oblečení – od šatů přes šortky až po topy. Boty jsou pak leckdy na posledním místě, pro mnohé fungují jako doplněk. Ale právě ony zpodobňují důležitou funkci našeho looku, a pokud ji podceníte, dost možná dojde na frustrovanou povzdechovou frázi „nemám co na sebe!“, ačkoliv váš šatník přetéká k prasknutí. Předejděte tak panice a vyberte si pro sebe ten správný typ sandálků, který bude tvořit s vaším šatníkem dokonalou symbiózu. A nebudeme se divit, když nezůstanete u jednoho páru! Protože právě letošní sezonu je opravdu z čeho vybírat. Jaké sandálky budou určovat letošní pravidla letního obutí?

Ani letos se sandálkům nevyhnulo pohodlí, které však bude vyvažovat ryze ženská estetika v podobě středních i vysokých podpatků. Ale zpět ke komfortu. It botami sezony budou bezesporu sandály se silným mužským podtónem, jelikož – přezdívané fisherman sandals (rybářské sandály) – totiž připomínají letní boty (pro někoho dost možná nelíbivé "sandoše" doplněné o vysoké ponožky) našich tatínků i dědečků. Dominuje jim několik širokých bočních pásků, které jsou protkány hlavním předním. Tento typ sandálů budou vyvažovat romantické kaskádové šaty s hranatým výstřihem a balonovými rukávy. Stejně tak budou tyto boty hratelné s modrými straight džínami či šortkami.

Na další módní inspiraci se podívejte ve videu:

Video se připravuje ...
Capsule šatník - Základní kousky, které je potřeba mít v šatníku! • VIDEO: Videohub

Ačkoliv fisherman sandals budou na pomyslném trůnu, obliba klasických sportovních sandálů se dvěma pásky od minulé sezony tolik nezeslábla. Ba naopak, baví nás natolik, že jsou v nových kolekcích zastoupeny v pestré paletě barev – od zelené po růžovou. Látkové pásky však letos vystřídaly kožené a platforma je daleko větší i robustnější.

Vedle sportovních typů se budou o vaši pozornost přít jednoduché ploché sandálky s puncem elegance po vzoru ikonických pantoflíčků Oran od firmy Hermès, ale i nejrůznější nazouvací boty na vyšším úzkém či klínovém podpatku s širokým průhledným páskem. S výčtem těch nejlepších sandálků ale ještě nekončíme. Těšit se totiž můžete i na boty se smyslným zavazováním kolem kotníků nebo na elegantní kožené žabky se širokými pásky, které mají do obyčejné plážové obuvi daleko. Perfektně doladí business look – společenské široké palazzo kalhoty, či naopak společenské saténové slip dress.

Trendy sandálky za nejvýhodnější ceny pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na ten nejlepší výběr se podívejte do naší fotogalerie!

Autor: Žaneta Podlahová