Sobota 18. května 2024
Svátek slaví Nataša, zítra Ivo
Zataženo, déšť 16°C

Největší trapasy v nošení spodního prádla: Tohle už nikdy nedělejte, radí expertka

4. května 2024 | 06:00

Ručička teploměru už ukazuje přívětivé venkovní teploty, s čímž přichází odhazování přílišných vrstev oblečení a konečně tak můžeme dát na odiv nejrůznější cool topy či šaty, na které jsme se tolik těšily. Ovšem jistá úskalí v jarní a letní sezoně přichází s nošením spodního prádla, kdy jeho špatná volba může ve vteřině znehodnotit celý outfit. Jakých módních přešlapů se stále dopouštíme a co by už opravdu mělo být dávno v zapomnění? To a více nám prozradila expertka na spodní prádlo, stylistka české značky Triola, Žaneta Ilutanová.

Opotřebený vzhled, který degraduje celý outfit

Na úvod expertka spodního prádla upozorňuje na různě špinavá ramínka se značně omšelým vzhledem, která naznačují, že své si už odžila. Pokud jsou opotřebená pouze ramínka, která jsou odnímatelná, stačí vyměnit za nová pouze ta. Pakliže je na vině i celá podprsenka, vypadající opravdu opotřebeným vzhledem, je na čase se s ní rozloučit. Protože spodní prádlo je stejná vizitka, jako kupříkladu vaše nehty. Vždy je zapotřebí obojí udržovat v čistotě, jinak může dojít ke značnému společenskému faux pas.

Na exkluzivní rozhovor s expertkou spodního prádla se podívete níže: 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Nejen tělové prádlo splyne s kůží!

Velmi častým, až typickým přešlapem je nošení bílého spodního prádla pod bílé oblečení. Často dochází k mylným představám, že se bílá pod bílou stane neviditelnou. Samozřejmě však dochází k opaku, kdy prosvítá na hony daleko. Ačkoliv jsme se domnívaly, že toto je již zažitý fakt, stále s nástupem teplého počasí vídáme v ulicích stejné prohřešky.

Ideální prádlo pod světlé oděvy je bezešvé, hladké, a to v tělových odstínech v barvách vaší kůže. Nenechte se ale zmást, tóny béžové barvy však nejsou jedinými, které plynou s vaší kůží. „Překvapivě pod světlým oblečením můžete mít i červenou nebo také šedou podprsenku. Vůbec nejde vidět. Navíc všechny tyhle zmíněné barvy se mnohem lépe udržují, než potom třeba kupříkladu ta velmi oblíbená bílá podprsenka,“ sdělila nám skvělý tip Žaneta Ilutanová.  

Na ideální prádlo pod světlé oblečení, ale také nejrůznější vychytávky, jako tejpy, textilní nálepky na bradavky či nalepovací košíčky, se podívejte do naší galerie. 

Přežitek, který má být dávno v zapomnění

Vyjma prosvítajícího bílého prádla některé ženy stále nosí gelová ramínka, ve snaze neukázat to původní v barvě podprsenky. Jak říká expertka, těm už dávno odzvonilo a dle jejího názoru je možná menší faux pas přiznat kousek toho původního, než dát najevo umělá, silikonová ramínka.

Pohodlné prádlo pro všechny typy postav pořídíte na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Na co by měly brát zřetel starší dámy a co dalšího působí zcela nevzhledně? Na to se podívejte v rozhovoru v úvodu článku!

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová