Neděle 23. června 2024
Svátek slaví Zdeňka, zítra Jan
Polojasno, déšť 23°C

Letní modely pro matky i dcery: V čem vyniknou zralé dámy a co sluší dvacítkám?

Video se připravuje ...
Letní modely pro matky i dcery: V čem vyniknou zralé dámy a co sluší dvacítkám?
VIDEO: Videoredakce ženských titulů
8. června 2024 | 05:00

Období, na které jsme se těšily, je konečně tady. Léto nám tak zaklepalo na dveře a s ním i zbrusu nové trendy. Na jaké módní atributy by se měly zaměřit zralé dámy a co bude naopak slušet mladým slečnám? Jedno je však více než jasné. Rozzařte se barvami napříč generacemi, což potvrzuje i značka Machač, která je pestrou barevnou škálou přímo typická!

Pro maminku: Delší rukávy i široké kalhoty, které tvarují postavu

Jak nám potvrdila v minulém díle marketingová manažerka a designérka značky Machač Tereza Machačová, zároveň nyní i její maminka Pavla, zralé dámy by se měly v letních modelech nejvíce zaměřit na delší rukávy a vyměnit je tak za střihy s útlými, špagetovými ramínky. Ovšem záleží na individuální kondici každé dámy.  Maminkám pak budou lichotit svěží, optimistické barvy šatů, ale i kalhot. A právě kalhoty nebudou v letních měsících zapovězené. Ba naopak. Široké palazzo (dlouhý střih až na zem, pozn. red.) či tříčtvrteční culottes kalhoty vám dají díky širokým nohavicím svobodu pohybu, nevýslovné pohodlí, ale i šmrnc! Navíc vysokému pasu můžeme poděkovat za optický klam, který nádherně protáhne, a tedy zeštíhlí siluetu. Na široké kalhoty vysoko do pasu pěje ódu i věhlasný designér a stylista Dominik Navrátil.

Co by ještě podle něj nemělo chybět žádné ženě v letním ansámblu? To se dozvíte ve článku níže:

Pro dceru: Romantické kanýrky, bermudy i kratší délka šatů

Pavla Machačová za rodinnou módní značku doporučuje mladým slečnám bermudy. A nemůžeme rozporovat. Bermudy z kvalitní látky jsou totiž velmi sofistikovanou verzí přespříliš krátkých džínových šortek, které leckdy nemají se stylem žádného společného jmenovatele. A to zejména v případě, pokud jejich délka končí těsně pod zadečkem a navíc disponují dírami či roztřepanými okraji.

Bermudy s vysokým pasem a předními nažehlenými puky navíc taktéž protáhnou postavu, jsou ale i skvělým multifunkčním kouskem. Pokud k nim zvolíte oblekovou vestičku či letní kabátek v totožné barvě, máte rázem exkluzivní kostýmek, který se bude hodit na městské pochůzky, na drink s kamarádkou i na slavnostní události. Dámy v mladším věku si mohou v létě užívat i kratších délek šatů či romantické volánky, které rozněžní každý look.

Barvy? Pro všechny!

Ať už je vám 20, 30 nebo 60, rozzařte se toto léto barvami! Zářivé tóny totiž optimisticky brnkají na struny naší nálady. Navíc dodávají do vzhledu svěží, mladiství vzhled. Ty nejlepší barevné kousky z aktuálních kolekcí naleznete v naší fotogalerii.

Co ještě prozradila Pavla Machačová? To se dozvíte v rozhovoru v úvodu článku!

Trendy kousky pro všechny věkové kategorie najdete na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová