Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šatník, který vám vydrží léta?

16. května 2022 | 00:00
Prezentace klienta |

Jaro je v plném proudu a k němu neodmyslitelně patří i rozsáhlý úklid. Nicméně ten není jen o mytí oken nebo o přípravě zahrady na léto. Nesmíme opomenout ani úklid a reorganizaci našeho šatníku, který prochází nutnou změnou v každém ročním období. Aktuálním trendem v módě je udržitelnost, díky které ulevíme nejen planetě, ale ve finále i své peněžence. Proto je skvělou cestou vytvořit si šatník s jednoduchými, vkusnými a lehce kombinovatelnými kousky, které vám vydrží celé roky a vždy budete mít co na sebe. A to přece všechny chceme, že?

Správné zazimování

Zimní oblečení je třeba řádně uklidit, což řada z nás podceňuje. Je nutné oděvy pečlivě vyprat, zbavit skvrn a zápachu. Nechte prádlo zcela proschnout, abyste se vyhnuli plísním či zmačkání vašich kousků. Pokud není oblečení čisté, hrozí vám dokonce i nálet šatních molů, kteří zbožňují nošené a špinavé oblečení.

Šatník, který vám vydrží léta?
Autor: HENKEL ČR, spol. s r.o.

Následně své čisté prádlo roztřiďte a uskladněte. Začněte třeba s vytříděním toho, co už nenosíte a jen vám to visí ve skříni, a toho, co je vám velké či malé. Tohle oblečení pak můžete darovat na charitu či zkusit prodat někomu, komu udělá radost. Poté je vhodné prádlo rozdělit do několika kategorií, které vám vyhovují, a tak ho postupně uskladňovat. Vyhnete se tomu, že byste měli v šatníku zmatek a nemohli třeba najít svůj šťastný svetr. Oblečení můžete vkládat do čistých krabic či boxů s víkem. Dle módní expertky Márie Padové je rovněž nezbytné přidat do boxu s oblečením i sáček s ochranou proti roztočům nebo ochranný přípravek proti vlhkosti.

Správná péče

Aby vám oblečení dělalo radost dlouhou dobu, dopřejte mu tu správnou péči. Tu vám zajistí luxusní řada aviváží Silan Suprême s podmanivými vůněmi z dílny francouzských parfumerií. Krémové složení Crème-Care formule se postará o každé vlákno oděvu a poskytne neuvěřitelnou jemnost a péči, aby na vás oblečení vyniklo pokaždé, a to co nejlépe.

Šatník vám vydrží léta!
Autor: HENKEL ČR, spol. s r.o.

Užijte si prádlo hebké jako nikdy předtím s úžasným výběrem dlouhotrvajících vůní. Díky unikátní technologii Douple-Cap se vůně uvolňuje postupně při každém pohybu, takže vás příjemný svěží pocit neopustí během celého dne.

Jak na nadčasový šatník?

V žádném jarním šatníku by pak neměly chybět základní kousky, které budou vždy trendy. Těmi jsou například dobře padnoucí modré džíny rovného střihu nebo bílá bavlněná košile, kterou unosíte jak do práce, tak ležérně na jarní procházku či piknik s přáteli. Další nutností do práce je dobře padnoucí sako, ideálně vlněné, aby ho po vás mohly třeba podědit i vaše děti.

Černé společenské kalhoty, které dobře padnou, jsou další klasikou, jež je IN již desítky let. Na rande či na večírek jsou potom nutností černé koktejlové šaty, které krásně zvýrazní vaši postavu a ve kterých se budete cítit jako filmová hvězda. Vsaďte na bavlněná obyčejná trička s dlouhým i krátkým rukávem černé a bílé barvy, jelikož ta můžete nosit úplně ke všemu a vždy budou vkusná. Jarní outfit pak skvěle doplní například džínová bundička, která byla v kurzu už za dob našich babiček a jen tak se neztratí.

Šatník, který vám vydrží léta?
Autor: HENKEL ČR, spol. s r.o.

Důležité je zvolit i vhodné barvy a vzory. Rozhodně skvěle unosíte neutrální barvy, jako je bílá, černá, béžová, šedá apod., které lehce nakombinujete s několika kousky a máte tak více možností svého outfitu. Tyto barvy pak můžete podtrhnout modrou či hnědou. Poté zvolte oblečení té barvy, kterou sama ráda nosíte a cítíte se v ní vždy skvěle.

Nadčasové kousky do vašeho šatníku najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.