Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Francouzky vědí, co dělají: Dopřejte si špetku francouzského lifestylu jako v Emily in Paris

11. února 2022 | 00:00
Prezentace klienta |

Už po desetiletí je celý svět zahleděn do umění života Francouzů. Něco je na jejich každodennosti jiné, slavnostnější. Nemusíte se však přestěhovat na nábřeží Seiny, abyste si kousek Paříže přinesli k sobě domů. Zkuste do svých dní zapracovat pár našich tipů a připravovaná třetí série úspěšného seriálu Emily in Paris bude možná i o vás.

Zpomalte

Kam všichni tolik spěcháme? Zastavte se aspoň jeden den v týdnu a dopřejte si pomalé ráno. Zaskočte do nejbližší pekárny pro čerstvé pečivo (mají ještě croissanty?), projděte se pro kávu, pusťte si dobrou hudbu.

Pokud se vám ráno prodloužit nedá, dopřejte si pomalý večer – otevřete si láhev vína, jaké jste ještě neochutnali, a nenechte se rušit obrazovkami. Francouzky dobře ví, kdy svůj telefon přepnout na režim letadlo a užívat si jen přítomného okamžiku.

Ozdobte se, neexistuje nic jako být „overdressed“

Neexistuje zákon, který by vám zakazoval vzít si krásné šaty i ve všední den. Nebojte se experimentovat a zazářit barvami, zabavte se kombinováním, slaďte líčení k outfitu. Obyvatelky Paříže velmi dobře ví, že to, jak vypadáme, výrazně ovlivňuje naši náladu. Kupte si nový kousek a předveďte se v něm. Starejte se o své oblečení. Správným praním, sušením a s dobrou aviváží jen tak nezestárne.

V neposlední řadě nezapomeňte ani na spodní prádlo. Hezká krajková podprsenka s ladícími kalhotkami nakopnou vaši sebedůvěru zázračným způsobem i bez toho, aby ji viděl kdokoli jiný.

Autor: HENKEL ČR, spol. s r.o.

To, co si oblékáme, nám udá rytmus hned ráno a provází nás dnem až do večera. Dopřejte svým oblíbeným kouskům to nejlepší – luxusní řadu aviváží Silan Suprême s podmanivými vůněmi z dílny francouzských parfumérií. Krémové složení Crème-Care formule se postará o každé vlákno oděvu a poskytne neuvěřitelnou jemnost a péči, aby na vás oblečení vyniklo pokaždé, a to co nejlépe.

Užijte si prádlo hebké jako nikdy předtím s úžasným výběrem dlouhotrvajících vůní. Díky unikátní technologii Douple-Cap se vůně uvolňuje postupně při každém pohybu, takže vás příjemný svěží pocit neopustí během celého dne.

Objevujte vůně

Ne nadarmo je Francie parfémovou velmocí. Vůně jsou nejdůležitějším kusem oblečení, bez nichž se mnohé ženy cítí jako nahé. Rády zkoumají nové, zjišťují, co jim sedí, co voní okolí, a potom si svou favoritku ve skleněném flakónu důkladně střeží.

Poznejte svůj vlastní vkus. Navštivte parfumérii a objevte tóny, které vám vyhovují. Brzy budete vědět, jestli vám více sedí květinová, pudrová, citrusová nebo těžší kořeněná vůně. Roční období hrají také velkou roli ve výběru. Neomezujte se, prostor k experimentování je velký.

Kilometry v nohou a úsměv na tváři

Víte, kolik má slavná a opěvovaná Champs-Élysées? Téměř dva kilometry. Kdo už byl v Paříži, ví, že mít pohodlné boty je nutností.

Francouzky chodí pěšky opravdu často a do velké míry je to i jeden z klíčů k jejich skvělým postavám i ve vyšším věku. Aktivní chůze, kromě jiných zdravotních benefitů, zlepšuje spánek a ulevuje od stresu.

Posezení s přáteli nade vše

Společenský život je pro Francouze nedílnou součástí jejich života. Zvěte častěji své přátele na společný oběd či večeři, dejte si odpolední kávu nebo spolu zajděte do kina či do divadla. Diskutujte o filmu, který jste viděli nebo o výstavě, která vás zaujala.

Opatrujte si svůj okruh přátel a zkuste je vzájemně seznámit, možná vám to přinese množství příjemných večerů a nových známostí.

Rozmazlené chuťové buňky

Zkuste občas vyměnit běžný supermarket za farmářský trh. Zakrátko si tam najdete své ověřené dodavatele, na které se budete moci spolehnout a občas s nimi prohodit i pár milých slov. Pokud našim obdivovaným bohémům na něčem záleží, tak je to kvalita potravin a věru vědí, proč.

Vaření je pro Francouze posvátným trávením času. Většina ho miluje i proto, že spojuje rodiny, páry a přátele už po staletí. Důkazem jsou například jejich dlouhé nedělní obědy „en famille“, kde si spolu členové rodin vychutnávají vícechodové menu trvající celé hodiny.

Obdarujte se, vždy se je za co odměnit

Potěšte se i ve všední den – například kyticí květů. Francouzky nečekají, až něco takového napadne jejich muže. Květy ve váze rozzáří váš domov a vy se budete cítit dobře pokaždé, když vám na ně padne zrak.

Další věc, kterou rozhodně nezanedbávají, je estetická stránka jejich příbytku. Dopřejte si občas nové dekorace, vázu, která vás okouzlí, nebo obraz, co vás už dlouho fascinuje. Francouzi investují nemalé peníze do umění a zařízení, protože vědí, jak prostor, ve kterém žijeme, formuje naši osobnost a kultivuje náš vkus.