Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Než bude pozdě! Ulovte si z lednových slev to nejlepší! Co v nich pořídíte?

5. ledna 2022 | 06:00

Signální červené cedule s vyčnívajícími číselnými hodnotami procent ve výlohách obchodů i úvodech e-shopů značí jediné. Povánoční výprodeje jsou v plném proudu! Než se ale dychtivě pustíte do nakupování, zpomalte a uvědomte si, do kterého oblečení či doplňků má opravdu smysl investovat. Dnešní pravidlo zní: S rozvahou a se seznamem v ruce!

Hromadné slevy. Že je nesnášíte i milujete zároveň? My vám však dnes dáme důvod, abyste nebyla jejich otrokem, aby vám udělaly naopak službu a nevýslovnou radost. Jak nakupovat ve výprodejích tak, abychom si netrhaly vlasy z nerozvážného průvanu v peněžence?

Do jakých kousků má tak smysl investovat, a ubránit se tak pokušení bezduchých nákupů? Začněte průzkumem ve své skříni a zároveň si pečlivě uvědomte, co vám doopravdy chybí či po čem tolik dlouze toužíte. Mezi vaším módním ansámblem možná chybí opravdu kvalitní základní prvky šatníku, bez kterých nelze stavět, a kvůli jejichž absenci si dost možná stěžujete ráno, že nevíte, co si obléknout...

K základním stavebním kamenům patří bezesporu kožená sukně, která ozvláštní vaše zimní dny. Protože dny s teplotami pod nulou rozhodně neurčují, že se máte halit pouze do svých oblíbených džínů, které sundáte až na jaře. Nejenže vám vydrží léta, ale i je nadčasová a hravě kombinovatelná. S pomocí tohoto ikonického kousku vytvoříte nespočet kombinací! Navíc ji využijete i na jaře či na podzim. Kožená vysoká sukně do půli stehen či v délce ke kolenům rovného střihu bude navíc slušet všem postavám. Vysoce posazená v pase zvýrazní křivky jinak rovným postavám, rovný střih naopak vyrovná proporční bilanci širokých boků vůči subtilnímu vršku či kulantně zamaskuje to, co chcete mít ukryto jako své tajemství.

Tak jako je kožená sukně základem, tak i jiné kousky z tohoto přírodního elementu, jenž vystihuje dědictví, nadčasovost a trvalost, budou kralovat ve vaší skříni i vašem botníku. Řeč je tu o velké kabelce nazývané shopper či o malé černé do ruky nebo ve stylu crossbody. Pokud však už kvalitní kabelky vlastníte, ale máte spíše zálusk na boty, které vám vydrží roky, vsaďte na kotníkové chelsea boots, které připomínají vojenská bagančata, či na nadčasové klasické kozačky. Oba dva typy bot se jednoduše kombinují, a kotníkovou verzi navíc využijete pro více sezon roku.

Ve slevách zkrátka jděte po kouscích, které jsou v původní ceně dražší vzhledem ke své kvalitě zpracování, a za normálních okolností jsou tak pro vás zapovězeny. Vedle kožených prvků je ideálním nákupem i kašmírový svetr, který vás zahřeje na podzim a v zimě – stejně tak jako vlněný kabát nebo sako či pořádná prošívaná bunda. Záleží zrovna na přihrádce, v které váš šatník zeje prázdnotou.

Tip na video: Jak poznáte kašmír? 

Video se připravuje ...
Co je kašmír a jak ho poznat? • VIDEO: Videohub

A pokud si chcete udělat radost, pořiďte si šik šaty nebo blůzu, které vám budou dělat radost při speciálních příležitostech. Tak se podívejte do naší fotogalerie a ulovte si tu svou slevu!

Trendy kousky, které oživí váš šatník, vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová