Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tahle barva ovládne rok 2022! Jak ji zařadit do života, abyste byla trendy?

15. prosince 2021 | 06:00

Americká společnost Pantone Color Institute, jež je jedničkou ve světě v určování barevných trendů, nevěští nové odstíny z křišťálové koule, nýbrž odráží aktuální náladu a dění ve společnosti v globálním měřítku. Co má značit nová exkluzivní barva Very Peri pro rok 2022 a jak ji spolehlivě poznáte?

Barva, která nás bude doprovázet napříč rokem 2022 s názvem Pantone 17-3938 Very Peri, vyznívá dynamickou silou se závanem novosti, jenž nám dopomůže k probuzení kreativity a konečnému vynoření se z období uzamčení. Je jakousi pomocnou podávající se rukou v nesnázích, ukázání cesty z labyrintu, v němž jsme dlouhé měsíce bloudili s příslibem perspektivních zítřků. Modrý odstín s tolik osvěžujícími a energickými podtóny červené i fialové, jež se míchají do snové purpurové, podporuje totiž osobní vynalézavost, smělou zvědavost i sebevědomí. Navíc představuje budoucnost ve zcela novém kabátě.

To, že Very Peri značí budoucnost v doslova jiném světle, odkryla i Laurie Pressman, viceprezidentka Pantone Color Institute. „Vytvoření nové barvy poprvé v historii našeho vzdělávacího barevného programu reflektuje inovace napříč celou společností, ale i její transformaci.“ Nový odstín tak vzdává hold nekonečným možnostem digitálního prostoru virtuálního světa, které však vstupují do světa reality. Moderní svět tak nabývá na své intenzitě.

Jak ale přenést fantastickou barvu budoucnosti do svého života? Prostřednictvím bytových doplňků, ale i módních prvků, které budou vévodit vaší skříni. V prostoru se vám budou vyjímat fialové povlečení s podtóny modré, okrasné plédy, polštáře, ale i dekorace v podobě váz monumentálních rozměrů uměleckého šmrncu.

Jak kombinovat fialovou se stávajícími kousky z naší skříně? Modrofialový odstín připomínající konejšivou levandulovou v sytějším podání půjde ruku v ruce s odstíny žluté, smaragdové nebo s tóny jejích příbuzných barev. Těmi jsou kupříkladu signální fuchsiová, nebo naopak jemná barva Baby Blue. Ideální tak budou úpletový svetrový rolák rošťácky vykukující zpod světle modrého jednoduchého kabátu nebo teplákovka v barvě Very Peri či overal v kombinaci se žlutými doplňky v podobě kabelky či bot. Další módní inspiraci různých odstínů fialové naleznete na jednotlivých snímcích: 

Pokud se na míchání barevné esence příliš necítíte, můžete novou barvu nechat vyznít v celé své kráse. Třeba na šatech, se kterými oslníte po čas léta či společenských akcí. Tak vzhůru do dosud nevídaných možností!

Velký výběr stylových kousků, které oživí váš šatník, vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Tip na video: Inspirujte se barevnou kombinací Victorie Beckham!

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Profimedia

Podívejte se na módní výběr odpovídající barvě Very Peri, která se bude v příštích týdnech přít s ostatními barvami o vaši pozornost!

Autor: Žaneta Podlahová