Sobota 18. května 2024
Svátek slaví Nataša, zítra Ivo
Oblačno, déšť 19°C

Jediné boty, se kterými si vystačíte až do zimy: kotníčkové! Jak je kombinovat?

7. října 2021 | 06:00

Kotníčkové boty jsou prvním obutím, do kterého vklouzneme s prvními nešvarnými údery podzimu, ale zároveň nás budou doprovázet až do zimy, a tu  s nimi pravděpodobně i celou odchodíme. Oblibu si získaly především svou naprostou variabilitou a neutralitou. Budou totiž v souladu s džínami, kalhotami, mini i midi sukněmi. Jaké volit k jednotlivým spodním dílům? Račte se inspirovat outfity, se kterými uspějete na pracovním poli i večerním drinku.

Podzimní něžnost

Díky své pohodlnosti, snadné kombinovatelnosti a jednoduchým liniím si nás bezesporu získaly chelsea boots, boty evokující vojenská bagančata, avšak v o něco elegantnější verzi. Tyto ploché boty s dominantní gumovou zvýšenou podrážkou opět udávají módní směr a žhavý trend sezony. Vsaďte letos na krémovou barvu, která dodá dennímu looku exkluzivitu a něžnost. Doslova „cool kombem“ budou především ve spojení s ženštějšími prvky podzimního ansámblu, kterými jsou šaty a sukně. Co se sukní týče, nebojte se mini střihu. Už dávno nepřipomíná nevyzrálý vzhled hodný pouze dospívajících slečen, nýbrž představuje sofistikovanou dospělost. A máme dobrou zprávu. Pokud zvolíte tu v rovném střihu, bude vhodná i pro ženy s výraznými křivkami, protože je opticky potlačí. Model doplňte rolákem a sakem odpovídajícím sukni. Přes něj pak přehoďte jednoduchý kabát na jednořadé či dvouřadé knoflíkové zapínání.

Nákupní tipy: sako Mango, 1599 Kč; sukně Mango, 799 Kč; jemný top s vysokým stojáčkem Reserved, 599 Kč; boty H&M, 999 Kč; kabát H&M, 1499 Kč

Tip na video: Jak nosí sukni módní ikona Victoria Beckham? 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Profimedia

Čokoládový sex-appeal

Šněrovací boty hlásí svůj comeback stejně tak jako ponožkové kotníkové boty. Krásně kopírují nožky, kterým dodají vkus a punc elegance. Pokud je zvolíte v ostré špičce, opticky nohy navíc prodlouží. Vezměte je k midi kožené sukni, ale místo klasické černé zvolte čokoládově hnědou. Tento odstín bude sklízet letošní sezonu nevídané ovace! Doplňte pohodlným roláčkem a kabátem v příjemných tónech olivové, tím zajistíte tolik líbivou kombinaci.

Nákupní tipy: jemný top s vysokým stojáčkem Reserved, 499 Kč; sukně Massimo Dutti, 7995 Kč; boty Bianca Di, prodává Zalando, po slevě 2352 Kč; kabát Zara, 3999 Kč

Ty jsi ale kůže!

Další letošní trendy záležitostí vedle čokoládově hnědé je pak kobaltová modř. O této uhrančivé saturované barvě hodné královského dvora jsme psaly ve spojitosti s klasickými kabáty zde:

Nejen na kabátech se však pronikavá modrá bude vyjímat. Zkusit ji můžete i na jemném úpletu. Rozumět si bude s černými koženými prvky evokujícími lehkou rebelii, ale především s denimem. Ke klasickým černým kotníčkovým botám zvolte mom, boyfriend či slouchy jeans, se kterými boty krásně vyniknou.

Nákupní tipy: kožený kabát Mango, 7999 Kč; úpletový svetr Zara, 549 Kč; džíny Zara, 699 Kč; boty H&M, 1999 Kč

Stylové podzimní boty za skvělé ceny pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na další módní inspiraci se podívejte do naší fotogalerie. Naleznete v ní ty nejlepší kotníčkové boty z e-shopů: 

Autor: Žaneta Podlahová