Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Zastavte čas jako první dámy! Oblékněte bílé sako podle Brigitte Macron nebo podle Havlové

6. září 2021 | 06:00

První dáma Francie Brigitte Macron (68), manželka prezidenta Emmanuela Macrona (43), upoutala pozornost na filmovém festivalu ve francouzském Angoulême. Důvodem byl její svěží look podobný tomu, ve kterém se nedávno objevila i bývalá první dáma a také herečka Dagmar Havlová (68). Co se skrývá za jejich mladistvými vzhledy?   

První dáma Francie doslova zazářila ve svém ležérním, avšak navýsost úhledném a elegantním outfitu. Prémiový vzhled mu propůjčilo jednořadé sako s noblesními knoflíky ve zlaté barvě. A právě jeho bílá barva s velmi jemným krémovým podtónem ji prozářila natolik, že bychom ji stěží odhadovali na téměř 70 let. K tomuto dominantnímu nadčasovému skvostu doplnila bílou košili s límečkem a tmavě modré džíny v úzkém, skinny střihu. Pomyslnou tečkou byly bílá kabelka ve stylu kufříku a tenisky se zvýšenou podrážkou, které dodaly nejen mladistvost, ale i kapku rošťáctví.

Inspirace na podzimní prozářený outfit podle Brigitte Macron: bílá košile – Reserved 499 Kč; bílé sako – Zara 1599 Kč; tmavě modré džíny - H&M; kabelka - Zalando, po slevě 1744 Kč; tenisky - Humanic 1899 Kč; opasek - Mango 299 Kč

Tip na video: Zajímají vás první dámy? Podívejte se na Jacqueline Kennedy. Elegantní kráska, která se stala ikonou amerických dějin a okouzlila celý svět:

K svému charakteristickému účesu v podobě blond bobu, jenž oslavuje vítězství mezi aktuálními ženskými střihy, zvolila jemné líčení, kterému dominovaly oči zvýrazněné pomocí černých linek. Ale přece jen se blýskla i něčím jiným než pouze bílým oblečením. Svým diamantovým snubním klenotem, který dostala od Macrona během jejich posvátného obřadu v roce 2007. Byl zřetelný, když první dáma nešetřila polibky vysílanými svým fanouškům.

Na bílé sako stejně tak vsadila i Dagmar Havlová, přijela v něm na závěr karlovarského festivalu. Také vám to přijde jako úžasná náhoda? Stejný věk, téměř totožná barva vlasů, podobná společenská příležitost i podobný základní nadčasový kousek! Tohle se opravdu povedlo!

Až na to, že česká herečka v bílém saku a kalhotách v totožné barvě, které doplnila černým rolákem a balerínami v tmavé barvě, sázela spolu s primátorkou strom. Naštěstí – vzhledem k deštivému počasí – nedošlo na pohromu zašpinění.  

TIP REDAKCE:

Ani na podzim se nevyhýbejte světlým barvám, ba naopak! Neutlumte svůj barevný apetit a prozařte nadcházející pochmurné období barvami! Nejenže budete mít lepší náladu, která se podepíše i na vašem fyzickém zdraví, ale i vás omladí o několik let – jako první dámy!

Chcete se oblékat jako první dámy? Elegantní kousky za nejlepší ceny pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Ty nejlepší bílé kousky naleznete v naší fotogalerii! 

Autor: Žaneta Podlahová